Πολιτιστικό Κέντρο στην Ανάβρα

«Τρέχει» ανοιχτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός για επιλογή αναδόχου -Θα στεγασθεί σε υπάρχον κτίριο που είχε ανεγερθεί στη θητεία του κοινοτάρχη Δημ. Χριστούλα

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2021 15:00

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη

Ενα όνειρο πολλών ετών για τους κατοίκους της Ανάβρας του Δήμου Αγιάς παίρνει σιγά σιγά σάρκα

και οστά. Πρόκειται για την αποπεράτωση προς πολιτιστική χρήση κτίσματος σε κεντρικό σημείο του χωριού, που ανεγέρθηκε τη διετία 1988 - 1990, επί κοινοτάρχη Δημητρίου Αθ. Χριστούλα, δεν ολοκληρώθηκε και από τότε βρίσκεται ερειπωμένο, ημιτελές και αφημένο στη φθορά του χρόνου. Από την περασμένη εβδομάδα από τον Δήμο Αγιάς «τρέχει» ανοικτός δημόσιος ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου.  Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών έχει οριστεί η Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, ενώ αποσφράγιση αυτών θα γίνει την Πέμπτη 14 του τρέχοντος μηνός. Ο προϋπολογισμός των δημοπρατούμενων εργασιών, με βάση μελέτη του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγιάς, ανέρχεται στο ποσό των 203 χιλιάδων ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Από αυτά τα χρήματα, τα 85.284,40 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) αφορούν οικοδομικές εργασίες και τα υπόλοιπα 77.670,80 ηλεκτρομηχανολογικές.
Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα LEADER «Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» μετά την Πρόσκληση της Αναπτυξιακής Εταιρείας νομού Λάρισας (Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.) στη Δράση «Βασικές υπηρεσίες και ανάπλαση χωριών σε αγροτικές περιοχές», διαχειρίζεται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την Α.Ε.ΝΟ.Λ. και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020 με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Η για τρεις δεκαετίες ποθούμενη από την τοπική κοινωνία αποπεράτωση του εν λόγω κτιρίου αποσκοπεί στην ανάδειξη, προστασία και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, ώστε να αυξηθεί η ελκυστικότητα της περιοχής και η ενδυνάμωση της οικονομίας της, αλλά και να επιτευχθεί η διατήρηση των πολιτιστικών στοιχείων. Φιλοδοξία είναι να παραδοθεί για χρήση ένα κτίριο καλαίσθητο και λειτουργικό που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αγιάς. Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αγιάς και η προθεσμία περάτωσης του έργου είναι 210 ημερολογιακές ημέρες.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass