Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2021 15:06

Τηλεγιορτή στα Πλατανούλια

Οργάνωσαν δάσκαλοι και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων

Το εορταστικό κλίμα των ημερών, μετέφεραν στα σπίτια τους, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δένδρων

Πλατανουλίων, μέσα από το διαδίκτυο. Τα παιδιά της Α΄ Δημοτικού, παρουσίασαν τα επίκαιρο σκετσάκι Χριστούγεννα Πρωτούγεννα που έγραψε ο εκπαιδευτικός του σχολείου Δημήτρης Ντάλλας, τα παιδιά της Β΄ τάξης τραγούδησαν υπέροχα τα κάλαντα και της Γ΄ τάξης δημιούργησαν το δέντρο των ευχών. Το πρόγραμμα περιελάμβανε βίντεο της γέννησης του Χριστού, ήθη, έθιμα, επίκαιρη παράσταση Καραγκιόζη, κάλαντα από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και τον Άγιο Βασίλη που έκανε ξαφνική εμφάνιση και ήταν η έκπληξη της γιορτής. Στο τέλος έγινε απ’ όλους ανταλλαγή ευχών. Η διευθύντρια του Σχολείου, κα Χρυσούλα Κακανούλη, συνεχάρη όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η πολύ όμορφη τηλεγιορτή, παρά τις σημερινές συνθήκες και με τη σειρά της, τους ευχήθηκε: «Αποδείξατε πως μέσα από τη διάθεση και τη συνεργασία όλες οι δυσκολίες ξεπερνιούνται» ανέφερε η διευθύντρια του σχολείου. «Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους!».

 

Συνεδριάζει η ΕΛΜΕ Λάρισας

Συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα με τηλεδιάσκεψη (zoom) στις 6:30 το απόγευμα το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας.
Η συζήτηση θα συνεχιστεί με τα θέματα που απέμειναν από τη συνεδρίαση της 22ας Δεκεμβρίου.


Παράταση για το Αγροτικό τιμολόγιο

Η ΔΕΗ παρατείνει την προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών για το Αγροτικό τιμολόγιο, η οποία έληγε στις 31/12/2020, έως την 31η Μαρτίου 2020. Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ, εφαρμόζοντας τη σχετική νομοθεσία για την εκκαθάριση του Μητρώου των δικαιούχων του Αγροτικού τιμολογίου, ξεκίνησε τη διαδικασία από το 2014. Η ΔΕΗ καλεί εκ νέου τους αγρότες να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους, προς την εταιρεία, ειδικά εκείνους που για οποιονδήποτε λόγο έχουν διακόψει την αγροτική τους δραστηριότητα και συνεχίζουν παράτυπα να απολαμβάνουν τα προνόμια του Αγροτικού τιμολογίου.


Πρόγραμμα rapid test σε συνοικίες της Λάρισας

Συνεχίζεται από σήμερα η διενέργεια rapid test, από τον Δήμο Λαρισαίων και τον ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Η δειγματοληψία θα γίνεται με τη μέθοδο «drive through». Μέσω της συγκεκριμένης δράσης δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να δίνουν δείγμα, άμεσα, χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους για να μη δημιουργείται συνωστισμός, καθώς δεν υπάρχει καθυστέρηση και αναμονή, με τον χρόνο εξυπηρέτησης να μην υπερβαίνει τα 5 λεπτά. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
- Σήμερα Δευτέρα 4/1/2021. Γιάννουλη, Πλατεία Μικρασιατών.
- Αύριο Τρίτη 5/1/2021. Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης, Πλατεία Αβέρωφ.
- 7/1/2021 Αλκαζάρ-χώρος parking, Nεα Πολιτεία- Θεοδωρακοπούλου.
- 8/1/2021 Νεράιδα.


Δωρεάν rapid test κάθε Τρίτη στα Φάρσαλα

Μαζικός δειγματοληπτικός έλεγχος για κορονοϊό μέσω της δράσης «drive through testing» θα διεξάγεται εφεξής κάθε Τρίτη στα Φάρσαλα από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρσάλων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Τα συνεργεία του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται από το πρωί έως το μεσημέρι μπροστά από το 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο της πόλης, δίπλα στον χώρο όπου διεξάγεται η λαϊκή αγορά και θα διεξάγουν rapid test για τον Covid-19.


Παράταση στις δηλώσεις φόρου κληρονομιάς

Μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου 2021 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φόρου κληρονομιάς, δωρεών και γονικών παροχών, που έληγε τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο του 2020, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου.
Η απόφαση Α.1276/2020 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ορίζει ότι για όσες περιπτώσεις η αρχική (εξάμηνη ή ετήσια) προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φόρου κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών, έληγε από την 27η Νοεμβρίου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020, αφετηρία της τρίμηνης προθεσμίας για υποβολή αίτησης παράτασης αποτελεί η νόμιμη λήξη της εξάμηνης ή ετήσιας προθεσμίας κατά περίπτωση.

 

 Πάρκα σε Σωτήρα και Ρίζωμα στον Δήμο Τρικκαίων

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)

Δεν υπάρχει μόνο το πάρκο του Αη Γιώργη. Και το (νέο) πάρκο της Σωτήρας, με έκταση ακριβώς όση αυτή στον Αη Γιώργη, αλλά και το αθλητικό πάρκο Ριζώματος, αποτελούν ευκαιρίες για άθληση και αναψυχή για κατοίκους του Δήμου Τρικκαίων.
Ειδικά το πάρκο στη Σωτήρα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή του Δήμου Τρικκαίων, ακριβώς απέναντι από τις εργατικές κατοικίες, έχει διπλό ρόλο. Ο ένας, να αποτελέσει πόλο έλξης για τους κατοίκους της δυτικής πλευράς της πόλης, αποσυμφορώντας έτσι το πάρκο του Αη Γιώργη έχει και ακριβώς την ίδια έκταση). Ο δεύτερος, να ολοκληρωθεί ως χώρος του Ερασιτέχνη ΑΟΤ, με τη δημιουργία των γηπεδικών εγκαταστάσεων, όπως προκύπτει από τη συνεργασία Δήμου Τρικκαίων και η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Αστική Ανάπτυξη Τρικάλων ΑΕ, η εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων, ανέλαβε τη διαμόρφωση του χώρου για τους πολίτες. Φύτευση δέντρων, καλάθια απορριμμάτων, διαμόρφωση, παγκάκια, κιόσκι, βελτίωση εγκαταστάσεων, αυτόματο πότισμα, πρόσθετες εργασίες περίφραξης, ολοκληρώθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Απομένουν κάποιες εργασίες για να είναι ο χώρος ακόμα πιο προσβάσιμος, αν και ήδη, πολλοί/-ες κάτοικοι επιλέγουν το πάρκο για άθληση. Ταυτοχρόνως, στο πάρκο του Ριζώματος, έγιναν επισκευές στον ηλεκτροφωτισμό, επισκευές διαφόρων βλαβών, τοποθετήθηκαν νέοι προβολείς και ο χώρος πλέον προσφέρεται και για ομαδικά αθλήματα και για κατά μόνας άθληση.

 

Διαμόρφωση πεζοδρομίου σε παιδική χαρά για ασφάλεια

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)

Τη διαμόρφωση του πεζοδρομίου γύρω από την παιδική χαρά στη συμβολή των οδών Γάτσιου Σταμούλη, Φιλελλήνων και Σαρανταπόρου, στην περιοχή της ΔΕΗ, ολοκλήρωσε ο Δήμος Τρικκαίων, όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση. Μια διαμόρφωση που αφορούσε σε ουσιαστική ανακατασκευή του, προκειμένου να μπορούν με ασφάλεια οι γονείς, οι κηδεμόνες και τα παιδιά, να μεταβαίνουν στην παιδική χαρά.
Η διαμόρφωση έγινε σε συνέχεια προηγούμενων παρεμβάσεων στο συγκεκριμένο σημείο, που διαφύλαξαν την πρόσβαση των παιδιών από τη συνεχή κίνηση οχημάτων στον διπλανό ανοιχτό χώρο για τα οχήματα.
Σε συνδυασμό με την ίδια την παιδική χαρά, μία από τις πρώτες που ο Δήμος Τρικκαίων κατασκεύασε με τις νέες προδιαγραφές, η περιοχή είναι πλέον ασφαλέστερη για όλους/-ες. Έστω κι αν προς το παρόν η παιδική χαρά παραμένει κλειστή λόγω πανδημίας. Οι παρεμβάσεις του Δήμου Τρικκαίων σε διάφορα σημεία της πόλης των Τρικάλων στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας όλων και συνεχίζονται βάσει προγραμματισμού, συνεχίζει η ίδια παραπάνω ανακοίνωση.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass