«Λάρισα - Μια πόλη για όλους»

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2021 15:15

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «easyRights - Enabling immigrants to easily know and exercise their rights» ο Δήμος Λαρισαίων, ως εταίρος του Ευρωπαϊκού έργου «easyRights - Enabling immigrants to easily know and exercise their rights», διοργανώνει

διαδικυακή ζωντανή εκδήλωση με τίτλο «Hackathon» και θέμα «Λάρισα - Μια πόλη για όλους» στις 21 - 23 Ιανουαρίου 2021.
Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι να αξιοποιήσει καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις ώστε να διευκολύνει την πρόσβαση των μεταναστών στην άσκηση των δικαιωμάτων τους καθώς και στις σχετικές υποστηρικτικές υπηρεσίες των οποίων είναι δικαιούχοι.
Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες (είτε μεμονωμένα, είτε μέσα από ομάδες που θα δημιουργήσουν) θα κληθούν να αναπτύξουν μια πρωτότυπη εφαρμογή / λογισμικό το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες ψηφιοποίησης μιας συγκεκριμένης υπηρεσίας που προσφέρει ο Δήμος προς τους μετανάστες και συγκεκριμένα την έκδοση βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας η οποία είναι ταυτόχρονα και μια υπηρεσία που αφορά όλους τους πολίτες της πόλης.
Την εκδήλωση θα στηρίξουν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Έργων κ. Γιώργος Σούλτης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων κ. Σωτήριος Βούλγαρης καθώς και εκπρόσωποι άλλων σχετικών τοπικών φορέων. Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας.
Ημερομηνίες υλοποίησης της ζωντανής μετάδοσης του «Hackathon» είναι: 21 - 22 - 23 Ιανουαρίου 2021.
Δηλώσεις συμμετοχής έως και 8 Ιανουαρίου 2021 ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο
https://www.eventbrite.co.uk/e/larissa-migration-hackathon—registration-131325595391
Η ανακοίνωση του νικητή, της νικήτριας ή των νικητών αν πρόκειται για ομάδα θα γίνει στις 3 Φεβρουαρίου 2021 και προβλέπεται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ , ενώ η προτεινόμενη λύση θα ενσωματωθεί από τον Δήμο Λαρισαίων και θα βελτιώσει την παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass