Με διαγραφές απειλούνται όσοι εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2021 15:17

«Οι εκπαιδευτικοί που δε θα ακολουθήσουν τις αποφάσεις Δ.Ο.Ε. και Σ.Ε.Π.Ε., να μη συμμετάσχουν στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, είναι αυτονόητο ότι θέτουν τους εαυτούς τους εκτός κλάδου και το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους κατά τόπους Σ.Ε.Π.Ε. να προχωρήσουν στη λήψη

όλων των προβλεπόμενων από το καταστατικό τους μέτρων για τη διαγραφή των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών από τα μητρώα τους».
Την προειδοποίηση αυτή κάνει η Δ.Ο.Ε., με ανακοίνωση στους εκπαιδευτικούς που θα δεχθούν να συμμετάσχουν, είτε ως εκλεγμένοι, είτε ως διορισμένοι στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Στην ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:
«Η Δ.Ο.Ε. θεωρεί αυτονόητο και καλεί τους «εκλεγμένους», που ανακοινώνει το Υπουργείο Παιδείας, όπως οφείλουν εφαρμόζοντας την απόφαση της Δ.Ο.Ε. (αρ. πρ.1142/9-1120) να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους, στη διάθεση του κλάδου στα αρμόδια όργανα του συνδικάτου (παραίτηση όλων των υποψηφίων όλων των ψηφοδελτίων κατατίθεται στους Τοπικούς Συλλόγους για το Π.Υ.Σ.Π.Ε., με ενημέρωση στη Δ.Ο.Ε., και στη Δ.Ο.Ε. για τα Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. και το Κ.Υ.Σ.Π.Ε.) άμεσα.
Συντεταγμένα καταθέτει τις παραιτήσεις των «υποψηφίων» που θα περιλαμβάνονται ως τακτικοί και αναπληρωματικοί αιρετοί στις πράξεις συγκρότησης των υπηρεσιακών συμβουλίων (το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για το Κ.Υ.Σ.Π.Ε. και τα Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε και οι τοπικοί Σ.Ε.Π.Ε. για τα Π.Υ.Σ.Π.Ε.) όταν ανακοινωθεί η συγκρότησή τους. Το ίδιο θα συμβεί σε περίπτωση που η διοίκηση προχωρήσει σε νέες πράξεις συγκρότησης όπου θα περιλαμβάνονται οι επόμενοι, με βάση τη «σειρά εκλογής» «υποψήφιοι».
Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στο πλαίσιο της θέσης μας για την υπεράσπιση του θεσμού του αιρετού ως θεσμού και τη μη αποδοχή των ψευδοεκλογών και των αποτελεσμάτων της διαδικασίας και της συνακόλουθης παραίτησης όλων όσων το Υπουργείο ορίζει ως «εκλεγμένους» απαιτούμε την παράταση της θητείας των αιρετών που εκλέχθηκαν στις εκλογές του 2018 μέχρι τη διεξαγωγή νέων εκλογών διά ζώσης και ως εκ τούτου εξακολουθούμε να τους θεωρούμε αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου, οι οποίοι βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία και συνεννόηση με τα Δ.Σ. των Συλλόγων και τη Δ.Ο.Ε. και μπορούν να παρακολουθούν αποφάσεις και ενέργειες της διοίκησης ειδικά αυτών που χρειάζονται παρέμβαση του συνδικάτου, με την επισήμανση φυσικά ότι δε θα υπάρχει καμία απολύτως συμμετοχή τους και παρουσία τους στα νόθα Υπηρεσιακά Συμβούλια (Κ.Υ.Σ.Π.Ε./Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε./Π.Υ.Σ.Π.Ε.) που θα συγκροτηθούν τώρα υπό το νέο καθεστώς που εισήγαγε το Υπουργείο και όποιων θεμάτων απορρέουν από τη συμμετοχή τους σε αυτά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass