Αυξήθηκαν 40% οι υιοθεσίες σκυλιών στη Λάρισα

ΣΤΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ -ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2021 15:09

Της Λένας Κισσάβου

Κατά 40% αυξήθηκαν οι υιοθεσίες σκυλιών στη Λάρισα, τον τελευταίο χρόνο, όπως δηλώνει

στην «Ε» η αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Γιάννουλης, Κοιλάδας και Αγροτικής Ανάπτυξης, με αρμοδιότητες του Τμήματος Ζώων Αστικού Χώρου. Η ραγδαία αύξηση μαρτυρά μια αντίστοιχα αυξανόμενη ευαισθητοποίηση του κόσμου απέναντι στα αδέσποτα ζώα, η οποία καλλιεργείται εντατικά και πιο οργανωμένα τα τελευταία χρόνια από πολλά Φιλοζωικά Σωματεία και στην πόλη μας, ενώ παράλληλα αναδεικνύει το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος που έχει το Δημοτικό Κυνοκομείο, στη διαδικασία των υιοθεσιών, το οποίο εμπιστεύονται ως έναν αξιόπιστο φορέα, που θα φέρει εις πέρας με την καλύτερη οργάνωση τη διαδικασία των υιοθεσιών, όπως αυτή προβλέπεται από τον νόμο.
«Κάθε εβδομάδα υπογράφουμε τουλάχιστον μία υιοθεσία αδέσποτου από το Κυνοκομείο Λάρισας...» τονίζει χαρακτηριστικά η κ. Απρίλη, παρουσιάζοντας τη μεγάλη ζήτηση των υιοθεσιών, ενώ υποστηρίζει ότι «η ομαλή ροή της διαδικασίας της υιοθεσίας και η διασφάλιση μιας καλύτερης ζωής για τα αδέσποτα ζώα σε οικογένειες, οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος και στη συμβολή των δύο συνεργαζόμενων με το Κυνοκομείο, Φιλοζωικών Σωματείων της Λάρισας, του «ΑΝΙΜΑΛ» και των «Αδέσποτων Εθελοντών».
Η άριστη συνεργασία μεταξύ μας επιτυγχάνει τα καλύτερα αποτελέσματα προς όφελος των αδέσποτων...». Οι αιτήσεις για υιοθεσίες ζώων από το Κυνοκομείο Λάρισας, ελέγχονται από πενταμελή επιτροπή, που απαρτίζεται από εκπρόσωπο του Κτηνιατρικού Συλλόγου και των δύο παραπάνω Φιλοζωικών Σωματείων, με πρόεδρο την κ. Απρίλη. Τα μέλη της ελέγχουν τα άτομα ή και τις οικογένειες που επιθυμούν να υιοθετήσουν ζώο, ενώ και μετά την υιοθεσία παρακολουθούν τη ζωή του, μέσω τακτικής επικοινωνίας με τους νέους ιδιοκτήτες του. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί, οι περισσότερες αιτήσεις υιοθεσιών προέρχονται από την κατοίκους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Το ζώο που υιοθετείται είναι «τσιπαρισμένο», με έναν 15ψήφιο μοναδικό αριθμό και σε ειδικό μητρώο που διατηρεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καταγράφεται δίπλα σε αυτόν και το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη του.
Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο οι αρμόδιοι για την εφαρμογή της διαδικασίας της υιοθεσίας είναι οι Δήμοι και σε αυτήν τη διαδικασία συμβάλλουν και τα ζωοφιλικά σωματεία. Το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει για να υιοθετηθεί ένα ζώο είναι να υπογραφεί υπεύθυνη δήλωση υιοθεσίας από τον νέο ιδιοκτήτη του, στην οποία δηλώνεται η παραλαβή του ζώου, και υποχρέωσή του να τηρεί τις υποχρεώσεις που προβλέπονται από τον νόμο. Αν το σκυλί που υιοθετεί είναι κουτάβι, ο ιδιοκτήτης του δηλώνει παράλληλα ότι υποχρεούται να το στειρώσει.
Να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Κυνοκομείο Λάρισας, λειτουργεί ιστοσελίδα, όπου εμφανίζονται όλα τα αδέσποτα ζώα που φιλοξενεί και προσφέρει για υιοθεσία.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass