«Συνθήκες συγχρωτισμού στο 9ο Νηπιαγωγείο Λάρισας»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΞΙΩΝ»

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2021 15:38

«Συγχρωτισμός παρατηρείται σε κοινόχρηστο χώρο, κτιρίου που συστεγάζονται το 9ο Νηπιαγωγείο Λάρισας και το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων» παρατηρεί η δημοτική παράταξη Λαρισαίων «Πρωτοβουλία Αξιών»- ΠΡ.ΑΞΙ., που ζητά από τη Δημοτική Αρχή

να βρει λύση αποφυγής του.
Αναλυτικότερα σε ερώτηση που κατέθεσε η «ΠΡ.ΑΞΙ.» και η οποία αναμένεται να συζητηθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Τα 127 νήπια-προνήπια χρησιμοποιούν καθημερινά σκάλες τόσο για την προσέλευση και αποχώρηση από το Νηπιαγωγείο, όσο και για το διάλειμμά τους.
Οι τουαλέτες (4 για 127 μαθητές) βρίσκονται σε απόσταση από τις αίθουσες, στον διάδρομο (κοινόχρηστος με το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης) του ορόφου.
Ο περιφραγμένος χώρος όπου γίνεται το διάλειμμα των νηπίων βρίσκεται σε απόσταση από το κτίριο και γονείς του Βρεφονηπιακού Σταθμού τον διασχίζουν με τα αυτοκίνητά τους.
Η κεντρική είσοδος της αυλής του κτιριακού συγκροτήματος δεν κλείνει σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας και μπαινοβγαίνουν αυτοκίνητα.
Για το τρέχον σχολικό έτος 2020-21, λόγω ειδικών συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας, χρειάζεται διαφορετικό ωράριο λειτουργίας με το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης για την ασφαλή λειτουργία του Νηπιαγωγείου, η δε κεντρική είσοδος της αυλής, καθώς και η είσοδος του κτιρίου να παραμένουν κλειστές κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του Νηπιαγωγείου.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την ασφαλή λειτουργία των νηπιαγωγείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πλέον οι γονείς-κηδεμόνες υποδέχονται τα νήπια στην είσοδο του κτιρίου (στο ισόγειο) και με ευθύνη των νηπιαγωγών οδηγούνται από τις σκάλες στις αίθουσες στον α΄ όροφο.
Η είσοδος του κτιρίου, εκεί που γίνεται η υποδοχή 127 νηπίων, λειτουργεί και ως χώρος διανομής γάλακτος του Δήμου Λαρισαίων. Επιπρόσθετα το Νηπιαγωγείο έχει κοινή είσοδο, σκάλες και διάδρομο με το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης.
Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του (7:45 π.μ. έως 16:00) ενήλικες του προγράμματος διανομής γάλακτος και ενήλικες που παρακολουθούν τα προγράμματα του κέντρου, προνήπια-νήπια και εκπαιδευτικοί συναντιούνται στους κοινόχρηστους χώρους, με όποιον κίνδυνο μετάδοσης του ιού COVID-19. Για τους αυστηρά χρησιμοποιούμενους από το Νηπιαγωγείο χώρους κρατείται ημερολόγιο επισκεπτών. Για τους κοινόχρηστους είναι αδύνατον».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass