Εμείς πότε θα εμβολιαστούμε;

ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2021 15:11

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη

Ένας μήνας συμπληρώνεται από την έναρξη της διαδικασίας εμβολιασμού του πληθυσμού της χώρας μας,

από την ημέρα που η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών καλούσε – για αρχή – τα άτομα άνω των 85 ετών να προγραμματίσουν το ραντεβού τους με το κοντινότερο στον καθένα και στην καθεμία εμβολιαστικό κέντρο.
Για την ευρύτερη περιοχή της Αγιάς, σε αντίθεση με άλλες, όχι όλες, της πατρίδας μας, αυτή η διαδικασία δυστυχώς δεν ξεκίνησε ποτέ. Στις 12 Ιανουαρίου, όταν και θα πρωτογίνονταν οι αιτήσεις, ηλικιωμένοι πολίτες που προσέτρεξαν σε φαρμακεία και ΚΕΠ, ώστε να κλείσουν το πολυπόθητο ραντεβού του εμβολιασμού, γρήγορα απογοητεύτηκαν διαπιστώνοντας μέσω των φαρμακοποιών ή των δημοτικών υπαλλήλων ότι η ειδική πλατφόρμα, που για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιεί το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μετά την αίτησή τους, τούς «έστελνε» να εμβολιαστούν στην... Ελασσόνα. Κάτι που συνέβαινε σε όλους, όχι από λάθος της εφαρμογής, αλλά για τον λόγο ότι ένα μόνο επαρχιακό εμβολιαστικό κέντρο περιέχονταν σε αυτή για τον νομό Λάρισας και αυτό ήταν (και είναι ακόμη) στην Ελασσόνα, πλην βέβαια των δύο νοσοκομείων της Λάρισας που εξυπηρετούν τους κατοίκους της. Φυσικά αιτήσεις δεν προχώρησαν σχεδόν από κανέναν κι από τότε ως σήμερα φαρμακεία, ΚΕΠ και Κέντρο Υγείας Αγιάς ενημερώνουν απλά κάθε ενδιαφερόμενο πως... είμαστε σε αναμονή ώστε το Κέντρο Υγείας να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο. Υπήρξε, μάλιστα, αρχικά μια ελπίδα ότι στις 5 Φεβρουαρίου αυτό θα γινόταν (κι όχι μόνο αυτό, είχε ειπωθεί πως θα λειτουργούσαν εμβολιαστικά κέντρα επιπλέον σε Καλαμάκι και Σωτηρίτσα), αλλά μάταια...
Οι κάτοικοι της περιοχής, λοιπόν, δικαίως ανησυχούν, δικαίως είναι προβληματισμένοι για την τόση καθυστέρηση, δικαίως διαμαρτύρονται κι ευλόγως αναρωτιούνται πότε επιτέλους θα εμβολιαστούν.
Η ανησυχία τους αυτή εκφράστηκε προ ολίγων ημερών μέσω ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς για την άμεση λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αγιάς ως εμβολιαστικού κέντρου και τη στελέχωσή του με προσωπικό, ψήφισμα στο οποίο αναφέρονταν τα εξής: «Ενόψει του τρίτου κύματος της πανδημίας, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου στο Κέντρο Υγείας Αγιάς, με αποτέλεσμα οι υπέργηροι συμπολίτες μας να ταλαιπωρούνται, προσπαθώντας να κάνουν το εμβόλιο, σε εμβολιαστικά κέντρα άλλων δήμων. Για τον λόγο αυτό ζητάμε:
1. Να τρέξουν αμεσότατα όλες οι διαδικασίες και να ξεπεραστούν «χθες» τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την κωλυσιεργία της λειτουργίας του.
2. Την άμεση στελέχωση του εμβολιαστικού κέντρου με εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να εξασφαλιστεί απρόσκοπτα η γρήγορη διαδικασία του εγχειρήματος».
Χθες, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, είναι αλήθεια πως κάτι “άρχισε να κινείται” στην όλη υπόθεση. Τρία τάμπλετ καταγραφής των ονομάτων των ανθρώπων που θα εμβολιάζονται “έκαναν την εμφάνισή τους” στο τοπικό Κέντρο Υγείας, σημάδι, αν μη τι άλλο, ενθαρρυντικό. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως είναι σοβαρό το ενδεχόμενο οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων να ξεκινήσουν στις 12 Φεβρουαρίου κι από τις 15 του μηνός οι εμβολιασμοί. Θα ξεκινήσουν όμως; Θα είναι για όλους; Ή θα είναι για τους ως 64 ετών; Τι ισχύει από όλα αυτά; Η Αγιά, κι όλοι οι κάτοικοι του Δήμου, περιμένουν άμεσα επίσημες απαντήσεις...

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass