Τα κομμένα δέντρα δεν θα αντικατασταθούν...

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΥΚΑ ΤΗΣ ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΥ

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2021 15:09

Εντονος προβληματισμός για τα υπεραιωνόβια δέντρα στην οδό Θεοφράστου

επικρατεί στη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων. Τους τελευταίους μήνες, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κόπηκαν 28 δέντρα παρέμβαση που γίνεται πλέον ορατή στη συστάδα, που αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο τόσο του δρόμου όσο και ενός από τα λίγα σημεία αναψυχής και περιπάτου στη Λάρισα.
Είχαν προηγηθεί αυτοψίες κλιμακίων των δασικών υπηρεσιών αλλά και της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου που χαρακτήρισαν επικίνδυνα 28 συνολικά δέντρα, κάποια από τα οποία ήταν εντελώς ξερά και άλλα εξαιτίας της κλίσης τους, με αποτέλεσμα να τα μαρκάρουν με κόκκινο χρώμα, εκτιμώντας ότι πρέπει να κοπούν και να απομακρυνθούν.
Όπως και προ εξαμήνου, έτσι και σήμερα, μετά την απομάκρυνση των επικίνδυνων δέντρων κάτοικοι της περιοχής, αναδεικνύουν την ανάγκη αντικατάστασης των κομμένων δέντρων προκειμένου να μην αλλοιωθεί η μοναδική για τα δεδομένα του αστικού ιστού εικόνα.
Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου εμφανίζεται αντίθετη στην προοπτική αυτή. «Δεν υφίσταται στην παρούσα περίοδο κανένας σχεδιασμός για την αντικατάσταση των δέντρων...» δηλώνουν κατηγορηματικά στελέχη της υπηρεσίας για να προσθέσουν ότι εάν θα γίνει κάποια παρέμβαση στη συγκεκριμένη περιοχή αυτή θα γίνει στο πλαίσιο ανάπλασης ολόκληρης της περιοχής, που ως γνωστόν παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στον Δήμο Λαρισαίων. «Η Θεοφράστου είναι πλήρης δέντρων...» καταλήγουν τα ίδια στελέχη και εμφανίζονται αντίθετα και με την παρουσία των πεύκων στον αστικό ιστό καθώς τα χαρακτηρίζουν επικίνδυνα εξαιτίας του μικρού ριζικού τους συστήματος αλλά και εξόχως αλλεργιογόνα, προκαλώντας συχνά τα παράπονα των κατοίκων της πόλης.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass