«Ηλιος με δόντια» στην Αγιά

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΟΝΙ Ο ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ, ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2021 21:34

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Ήλιος με δόντια χθες στην περιοχή του Δήμου Αγιάς μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας που την έπληξε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.


Η θερμοκρασία μέσα στην Αγιά έφτασε το μεσημέρι τους 3 βαθμούς Κελσίου, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν στους -2. Στο πιο ορεινό χωριό του Δήμου, στην Ανατολή, και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, νωρίς το πρωί η θερμοκρασία ήταν στους -8 βαθμούς Κελσίου και στους
 -3 το μεσημέρι. Λόγω του παγετού, τα σχολεία σε όλο τον Δήμο παρέμειναν κλειστά, ενώ για τον ίδιο λόγο κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Τρίτη. Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν εξ αποστάσεως μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας webex κι έτσι θα συνεχιστούν και σήμερα.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ευάγγελο Κρανιώτη, καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, μηχανήματα του Δήμου, αλατιέρες, αλλά και εκχιονιστικά της Περιφέρειας Θεσσαλίας, επιχειρούσαν οπουδήποτε χρειαζόταν, με τις προσπάθειες απογχιονισμού να εστιάζονται στον παραλιακό άξονα, όπου υπήρξαν και τα μεγαλύτερα προβλήματα λόγω των πιο έντονων και πολύωρων εκεί χιονοπτώσεων. Στην Καρίτσα το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τους 50 πόντους, ενώ και στον παραλιακό δρόμο, από τον Ρακοπόταμο ως το Δέλτα του Πηνειού, έφτανε ή ξεπερνούσε κατά τόπους τα 30 εκατοστά. Προβλήματα υπήρξαν και σε Σκλήθρο, Μελιβοία, Άνω Σωτηρίτσα, που ανήκουν στην ίδια ανατολική πλευρά του Δήμου, αλλά βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο από τη θάλασσα.
Η ενημέρωση από την Αστυνομία για την επικινδυνότητα των δρόμων χθες το απόγευμα έδινε απαραίτητη τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα τμήματα Μεγαλόβρυσο - Ανατολή, Σκλήθρο - Έλαφος, Καρίτσα - Στόμιο, Ομόλιο - Παλαιόπυργος, ενώ απαγόρευε την κίνηση των οχημάτων στον δρόμο Καρίτσα - Σπηλιά μέσω Αριόπρινου. Βέβαια, με την πρόβλεψη για ισχυρό παγετό κατά τις βραδινές ώρες, όπως και για σήμερα Τρίτη, η Αστυνομία προειδοποιούσε και ενημερώνει τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε άλλα σημεία και να φέρουν στα οχήματά τους μαζί πάντα τις αλυσίδες για κάθε ενδεχόμενο.
Το ΚΤΕΛ πραγματοποίησε μόνο τα δρομολόγια της διαδρομής Λάρισα - Αγιά - Λάρισα, ενώ κι αυτά δεν έγιναν όλα, όπως λόγου χάρη τα πρωινά των 6:30 και 9:00 από Αγιά για Λάρισα.
Ο Δήμος Αγιάς λειτούργησε, όπως και το Σαββατοκύριακο, την τηλεφωνική γραμμή εκτάκτου ανάγκης επί 24ώρου βάσεως (2494-350.120 και 6945-873.416), ενώ παραμένει έως την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου ως θερμαινόμενος χώρος φιλοξενίας ανθρώπων, που ίσως βρεθούν σε ανάγκη, το Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» στην Αγιά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass