Αθρόα προσέλευση εκπαιδευτικών για τεστ κορονοϊού

Ανησυχία για τη διασπορά στη σχολική κοινότητα - Πάνω από 650 δείγματα ελήφθησαν χθες στη Λάρισα

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2021 21:09

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας αλλά και του προσωπικού που εργάζεται στις σχολικές μονάδες, στη χθεσινή διενέργεια έλεγχων ανίχνευσης κορονοϊού με μοριακά τεστ PCR, που πραγματοποιήθηκαν στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης στη Λάρισα, με τη μέθοδο drive through(μέσα από το αυτοκίνητο).

Η προσέλευση ήταν ενδεικτική της ανησυχίας που υπάρχει στην εκπαιδευτική κοινότητα εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι χθες ελήφθησαν περίπου 650 δείγματα. Τα αποτελέσματα των τεστ θα βγουν σήμερα το πρωί, καθώς πρόκειται για μοριακό έλεγχο και ενημέρωση θα λάβουν μόνο όσοι βγουν θετικοί.
Στη διαδικασία βρέθηκε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και ιατρός κ. Βασίλης Πινακάς, ο περιφερειακός σύμβουλος και διευθυντής της ΜΕΘ ΓΝΛ κ. Απόστολος Κομνός, καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαποστόλου.
Ο περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός τόνισε για ακόμη μια φορά ότι θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση καθώς η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη και στο αίτημα των εκπαιδευτικών για επανάληψη των ελέγχων απάντησε θετικά.
Από την πλευρά του ο κ. Παπαποστόλου, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για τη νέα πρωτοβουλία για μοριακά τεστ στους εκπαιδευτικούς της Π.Ε. Λάρισας, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και ιατρό κ. Βασίλη Πινακά, τον περιφερειακό σύμβουλο και δ/ντή της ΜΕΘ Γ.Ν. Λάρισας κ. Απόστολο Κομνό και το ιατρικό προσωπικό της 5ης ΥΠΕ που υπερέβαλλε εαυτόν και υπογράμμισε ότι υπάρχει δέσμευση ότι θα συνεχιστεί η πρωτοβουλία για μοριακά τεστ στους εκπαιδευτικούς, κάτι που είναι αναγκαίο, καθώς το τελευταίο διάστημα η διασπορά είναι αυξημένη ιδιαίτερα στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΑΠΟ ΕΛΜΕ
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας με ανακοίνωσή του εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια για τη μη έγκαιρη ενημέρωσή του -η ανακοίνωση βγήκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου- σχετικά με τη διενέργεια μοριακών τεστ στο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό της ΠΔΕ Θεσσαλίας.
«Το θέμα προστασίας της υγείας της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι πολύ σοβαρό για να αντιμετωπίζεται με τέτοια προχειρότητα, σε μια χρονική συγκυρία που στα σχολεία του νομού μας το επιδημιολογικό φορτίο δείχνει να είναι ιδιαίτερα αυξημένο. Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να επαναλάβουν τη διαδικασία, αφού πρώτα μας ενημερώσουν εγκαίρως προκειμένου να πάρουν μέρος μαζικά οι συνάδελφοί μας».
Τελικά παρά το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν μόλις την προηγούμενη βραδιά, η προσέλευση ήταν αθρόα, ενώ δεν έλειψαν και οι μικροπαρεξήγησεις καθώς τα αυτοκίνητα εισέρχονταν στον χώρο από διαφορετικές εισόδους, για το ποιανού σειρά είναι. Τελικά, όλα πήραν τον δρόμο τους και η διαδικασία κύλησε ομαλά.

 

60 κρούσματα στη Λάρισα

O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες Κυριακή 1.269 νέα κρούσματα κορονοϊού. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 391, ενώ κατέληξαν 36 άνθρωποι στη χώρα. Στη Λάρισα τα κρούσματα παραμένουν υψηλά, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ χθες καταγράφηκαν 60 κρούσματα στην Π. Ε. Λάρισας, ενώ στην υπόλοιπη Θεσσαλίας καταγράφηκαν 4 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας, 16 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας και 2 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων.

 

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass