Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2021 15:06

Ούτε θάψιμο, ούτε κάψιμο των απορριμμάτων

Αγώνα κόντρα στην κερδοσκοπία του κεφαλαίου, προτείνουν Αριστερές Ριζοσπαστικές Αντικαπιταλιστικές Κινήσεις Δήμων και Περιφερειών

Αγώνα ενάντια στην κερδοσκοπία του κεφαλαίου στη διαχείριση των απορριμμάτων, προτείνουν

αριστερές αντικαπιταλιστικές Κινήσεις σε Δήμους και Περιφέρειες. Σε σχετική ανακοίνωσή τους -με αφορμή διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσαν- αναφέρονται τα εξής:
Οι εξελίξεις και στο μέτωπο της διαχείρισης των απορριμμάτων από την κυβέρνηση, τις Περιφέρειες και τους Δήμους είναι καταιγιστικές. Η πολιτική επέλασης του κεφαλαίου στη φύση και το περιβάλλον και η επιδίωξη κάθε δραστηριότητα να μπαίνει στην υπηρεσία της παραγωγής κέρδους για το κεφάλαιο σε όλα τα επίπεδα αποτυπώνεται και στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Δεν είμαστε αντιμέτωποι μόνο με τη συνέχιση της καταστροφικής αντιπεριβαλλοντικής διαχείρισης σύμμεικτων απορριμμάτων που υπηρέτησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και Περιφερειακές διοικήσεις - του έτσι κι αλλιώς αντιπεριβαλλοντικού καπιταλιστικού μοντέλου στην παραγωγή και κατανάλωση που πολλαπλασιάζουν την παραγωγή σκουπιδιών. Είμαστε ταυτόχρονα αντιμέτωποι και με την ένταση της περιβαλλοντοκτόνας πολιτικής από την κυβέρνηση, τις περιφέρειες και τους Δήμους που επιταχύνουν την πλήρη ιδιωτικοποίηση του συστήματος σε όλα τα επίπεδα, ενώ επεκτείνουν τους ΧΥΤΑ με την κατασκευή μεγάλων εργοστασίων σύμμεικτων απορριμμάτων και με προώθηση της επικίνδυνης καύσης. Ενώ, την ίδια ώρα, εισάγουν σειρά φόρων και τελών μετακυλίοντας το κόστος στους πολίτες.
Οι κινήσεις της αντικαπιταλιστικής πτέρυγας σε Περιφέρειες και Δήμους έχουν μια σημαντική παρουσία στη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και την περιβαλλοντική καταστροφή. Με παρεμβάσεις και ψηφίσματα μέσα στα συμβούλια, αλλά και με κινητοποίηση ενάντια στην καταστροφική τους πολιτική εκεί που λαμβάνονταν οι όποιες αποφάσεις. Με ανάδειξη του πυρήνα της πολιτικής του κεφαλαίου και στόχο την ανάπτυξη διεκδικητικού μαζικού κινήματος στην πόλη.
Ταυτόχρονα, για να αναμετρηθούμε με το ύψος της επίθεσης, απαιτείται σήμερα ένας προγραμματικός επανεξοπλισμός και η συλλογική συζήτηση των κινήσεών μας με βάση την εμπειρία τους. Η ενιαία στάση απέναντι στο σχέδιο του αντίπαλου, το ενοποιητικό διεκδικητικό πλαίσιο για τα κινήματα σε όλη τη χώρα και η ενιαία λογική διεξόδου στην αντιμετώπιση του προβλήματος σε μια φιλική κατεύθυνση για τον άνθρωπο και το περιβάλλον είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.
Αυτός ο αγώνας πρέπει να ενωθεί με τα κινήματα υπεράσπισης της ζωής ολόκληρων περιοχών που γίνονται σκουπιδότοποι και μετατρέπονται στην πίσω αυλή της κοινωνίας με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα της Δυτικής Αττικής με τον ΧΥΤΑ Φυλής καθώς και την καρκινογόνα Καύση στον Βόλο.
Οι αριστερές, ριζοσπαστικές και αντικαπιταλιστικές περιφερειακές και δημοτικές κινήσεις και οι εκπρόσωποί τους, που στηρίζουν τις παραπάνω θέσεις είναι οι: Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική και ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Τουλγαρίδης, η Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία - Αντικαπιταλιστική Αριστερά και η Ζωή Μυλωνοπούλου, εργαζόμενη στους ΟΤΑ, η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία - Ανταρσία και ο περιφερειακός σύμβουλος Στάθης Ντούρος και η Χρυθάνθη Αντωναροπούλου, κάτοικος Φυλής και αγωνίστρια του κινήματος ενάντια στο ΧΥΤΑ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass