Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2021 15:50

Στο «Τρίτσης»έργα αντισεισμικής προστασίας
στη ΛάρισαΜε 13 Αποφάσεις του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στ. Πέτσα, εντάχθηκαν ισάριθμα έργα Δήμων στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” (τέως “Φιλόδημος Ι”).


Μεταξύ αυτών είναι και το έργο «Δράσεις για υποδομές του Δήμου Λαρισαίων που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας», που χρηματοδοτείται με το ποσό των 62.092,38 ευρώ.
Όπως προκύπτει από τις αποφάσεις, η συντριπτική πλειοψηφία από τα αιτήματα των Δήμων (που αφορούν τα συγκεκριμένα έργα) εκκρεμούσαν για μήνες, από πέρυσι, στο Υπουργείο.

 

Εκτακτη συνεδρίαση Δ.Σ. Λαρισαίων για τα σχολεία

Συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων αύριο Πέμπτη 18 Μαρτίου στις 7 μ.μ., με μοναδικό θέμα την «Ενημέρωση - συζήτηση για την κατάσταση των κτιριακών υποδομών των σχολείων του Δήμου Λαρισαίων μετά τους σεισμούς - επόμενα βήματα».

 

Κλειστή η οδός Φαρσάλων στη Νίκαια
ΩΣ ΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Κλειστή θα παραμείνει μέχρι και τις 24 Απριλίου, ο οδός Φαρσάλων, από την οδό Κων/νου Καραμανλή (Χάλκης) μέχρι και τη διασταύρωσή της με την οδό Ν. Λεύκης, στον Δήμο Κιλελέρ.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Ν. Λεύκης - 25ης Μαρτίου - Παπανικολάου - Γεωργιάδου - Κ. Καραμανλή - Φαρσάλων και αντίθετα με κατάλληλες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες, που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου. Τα βαρέα οχήματα θα διέρχονται μέσω της οδού Ν. Λεύκης και του παράδρομου της ΠΑΘΕ.

 

Επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σε συνεργασία με το «Χαμόγελο Του Παιδιού» και τον Οργανισμό Αντισεισμικής Προστασίας, διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς, διάρκειας 2 ωρών με θέμα:
«Ψυχική ανθεκτικότητα και ενδυνάμωση εκπαιδευτικών σε καταστάσεις κρίσης», σήμερα Τετάρτη, από τις 10 π.μ. έως τις 12 μ. Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων CISCO Webex και μπορούν να το παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Λάρισας. Στόχος του σεμιναρίου είναι η καλλιέργεια Ψυχοσυναισθηματικής Ετοιμότητας στη μετασεισμική φάση που βρισκόμαστε και ο προσδιορισμός του ρόλου του σχολείου και του εκπαιδευτικού στην ενδυνάμωση του παιδιού σχετικά με το φαινόμενο του σεισμού.

 

Κλειστό το Ειδικό Γαλανόβρυσης

Με απόφαση του δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα, κλειστό θα παραμείνει το Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης μέχρι την Παρασκευή 19 Μαρτίου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν επισκευαστικές εργασίες.  Ακατάλληλες 11 οικίες
και 6 ναοί στη ΔεσκάτηΤο Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαρτίου, επισκέφθηκε τον Δήμο Δεσκάτης ειδικό κλιμάκιο από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπου ελέγχθηκαν συνολικά 98 κατοικίες καθώς και οι Ιεροί Ναοί του Δήμου Δεσκάτης, λόγω των σεισμών που σημειώθηκαν την 3η και την 4η Μαρτίου στον Δήμο Ελασσόνας.
Από τον συνολικό αριθμό των κτιρίων που ελέγχθηκαν βρέθηκαν 11 οικίες μη κατοικήσιμες και 6 Ιεροί Ναοί ακατάλληλοι.

 

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Πατριαρχία και γυναίκα»
ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ
Η πρώτη, μιας σειράς διαδικτυακών εκδηλώσεων, με τίτλο «Η γυναίκα στο επίκεντρο μια διαχρονική περιπέτεια», θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7 μ.μ. από την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Λαρισαίων και το Πανεπιστήμιο Πολιτών.
Το θέμα της είναι «Πατριαρχία και γυναίκα στο χθες και το σήμερα», θα μεταδοθεί στο κανάλι του Δήμου Λαρισαίων στο youtube και θα μιλήσουν ο Σωτ. Λαϊνάς, ψυχολόγος, Phd,αν. επιστημονικός υπεύθυνος προγραμμάτων προαγωγής Αυτοβοήθειας, ο Σωτ. Παλαιομήτρος, κοινωνιολόγος της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων και η Κυριακή Σπανού σκηνοθέτης, καλλιτεχνική διευθύντρια «Θεσσαλικού Θεάτρου».
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης και η αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Δήμου Λαρισαίων Ρίτα Απρίλη.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Λένα Κισσάβου.
Σημειώνεται ότι η συνάντηση είχε αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρα της Γυναίκας ωστόσο αναβλήθηκε λόγω της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή.

 

Μόνο με ηλεκτρονικό ραντεβού στη Διεύθυνση Μεταφορών

Με δελτίο Τύπου η Διεύθυνση Μεταφορών της Π.Ε. Λάρισας, ενημερώνει ότι η εξυπηρέτηση των πολιτών γίνεται αποκλειστικά και μόνο μέσω ηλεκτρονικού ραντεβού, μέσα από την ιστοσελίδα της υπηρεσίας, όπου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο –για την ώρα- κατηγορίες:
- Επιβατηγά και δίκυκλα
- Μεταβίβαση, ακινησία και έκδοση άδειας κυκλοφορίας φορτηγού έως 4000 kgr., και να ακολουθήσει τις οδηγίες-πληροφορίες σχετικά με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για κάθε αίτημα, αλλά και οι αντίστοιχες αιτήσεις – υπεύθυνες δηλώσεις.

 

Εκλεψαν 6.000 μέτρα καλώδια χαλκού  
ΑΠΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΠΑΡΚΟ Ένα υπό κατασκευή φωτοβολταϊκό πάρκο στη Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας έβαλαν στο στόχαστρο άγνωστοι δράστες κλέβοντας καλώδια χαλκού συνολικού μήκους 6.000 μέτρων.
Οι δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκαν την αργία του τριημέρου και παραβιάζοντας την περίφραξη στο πίσω μέρος του φωτοβολταϊκού πάρκου, αφαίρεσαν καλωδίωση ρεύματος που περιείχε χαλκό, αξίας 5.000 ευρώ. Η κλοπή καταγγέλθηκε χθες στην ΕΛ.ΑΣ. και την υπόθεση ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών.

 

Εκδήλωση της ΠΕΚ για το συνταξιοδοτικό των εκπαιδευτικών

H Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ), διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση για τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα των εκπαιδευτικών, αύριο Πέμπτη 18 Μαρτίου.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. Bασικός εισηγητής θα είναι ο Γιώργος Κουτρουμάνης - εργατολόγος, πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να απευθύνουν ερωτήσεις μέσω του youtube, παρακολούθηση από το κανάλι της ΠΕΚ στο YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCZgJ6xCFpCeg1aAJHDb3wEQ

 

Νέο δρομολόγιο ΚΤΕΛ προς Αμπελώνα και Τύρναβο

Ένα επιπλέον βραδινό δρομολόγιο προς και από Αμπελώνα-Τύρναβο, θα εκτελείται από σήμερα Τετάρτη, από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Λάρισας,

με ώρα αναχώρησης από τη Λάρισα στις 8.30 μ.μ. και αντίστροφα από τον Τύρναβο για Λάρισα στις 9 μ.μ.

 

Στα Φάρσαλα ο Μητροπολίτης Τιμόθεος

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος σήμερα Τετάρτη 17 Μαρτίου και ώρα 6:00 μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φαρσάλων.

 

Αιμοδοσία στο Συκούριο

Την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021 ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Περιοχής Συκουρίου διοργανώνει αιμοδοσία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκουρίου από ώρα 9:00 π.μ. έως 1:00 μ.μ. με την υποστήριξη των μελών του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Συκουρίου και του Εξωραϊστικού Συλλόγου Συκουρίου.
Συνίσταται οι αιμοδοτούντες την παραμονή να μην καταναλώσουν αλκοόλ, την ημέρα της αιμοδοσίας να πάρουν πλούσιο πρωινό σε αλάτι, και να μην λάβουν αγωγή για σάκχαρο, υπέρταση, χοληστερίνη, όπως επίσης και παυσίπονα.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π. Τεμπών και την Δημοτική Κοινότητα Συκουρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass