Ενεργειακή αναβάθμιση του Λυκείου και του ΕΠΑΛ Αγιάς

ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2021 15:30

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το κτιριακό συγκρότημα του Λυκείου και του ΕΠΑΛ της Αγιάς. Το έργο είναι προϋπολογισμού 911.400 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση

του έργου που υλοποιείται με δικαιούχο την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης που έχει ήδη συναφθεί με τον κύριο και φορέα λειτουργίας, που είναι ο Δήμος Αγιάς.
«Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και τις τεχνικές μας υπηρεσίες χρηματοδοτούμε και εκσυγχρονίζουμε την κτιριακή υποδομή του Ενιαίου και Επαγγελματικού Λυκείου Αγιάς αλλά και του Γυμναστηρίου του συγκροτήματος» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και πρόσθεσε: «Αποδίδουμε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ένα πιο λειτουργικό σχολικό κτίριο, με φιλικό περιβαλλοντικό και ενεργειακό αποτύπωμα. Ανάλογες παρεμβάσεις γίνονται σε δεκάδες σχολικά και άλλα δημόσια κτίρια σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με ολοκληρωμένο πρόγραμμα 54 ενεργειακών αναβαθμίσεων, συνολικού προϋπολογισμού 45,4 εκατομμυρίων ευρώ.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας δήλωσε: «Είναι ένα σημαντικό έργο τόσο για εμάς αλλά ιδιαίτερα για τους μαθητές και τους καθηγητές. Αλλάζουν όλα τα κουφώματα στα σχολεία μας, αλλάζουν οι σκεπές και μειώνεται το ενεργειακό αποτύπωμα. Ο Δήμος Αγιάς σε συνεργασία με την Περιφέρεια έχει υποβάλει σχεδόν το σύνολο των σχολείων του Δήμου για ενεργειακή αναβάθμιση. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά μας να πηγαίνουν σε σύγχρονα σχολειά με φιλικό περιβαλλοντικό και ενεργειακό αποτύπωμα».
Το έργο αφορά το υφιστάμενο κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Ε, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Α, με στόχο τη μείωση της ετήσιας κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.
 Αναλυτικότερα, οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν: την αντικατάσταση κουφωμάτων, τη θερμομόνωση τοίχων και οροφής (δωμάτων και στεγών), την ενεργειακή αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης και φωτισμού και την εγκατάσταση συστήματος ΑΠΕ (φωτοβολταϊκό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας). Τα αναμενόμενα οφέλη είναι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κτιρίου με ταυτόχρονη μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass