Αναγκαίος ο εμβολιασμός του νοσηλευτικού προσωπικού

ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙΝΑΛ Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2021 15:06

Υπέρ του εμβολιασμού του νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία, αλλά και της άμεσης αναθεώρησης του κανονισμού λειτουργίας των ΜΕΘ και των μονάδων που νοσηλεύουν ανοσοκατασταλμένους ασθενείς τάχθηκε ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του

Κινήματος Αλλαγής Κώστας Μπαργιώτας.
Με ανακοίνωση του Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής, που προκάλεσε ήδη αντιδράσεις από μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, αναφέρει: «Η Ελλάδα είναι η μοναδική ίσως χώρα στην οποία το υγειονομικό προσωπικό δεν υποχρεούται να κάνει περιοδικά έλεγχο για μεταδοτικά νοσήματα όπως η Ηπατίτιδα Β ή η Φυματίωση. Όπως είναι φυσικό, η πανδημία του Covid, έκανε το θέμα εξαιρετικά επείγον.
Από την πρώτη στιγμή επισημάναμε την ανάγκη να επικαιροποιηθεί η νομοθεσία σε σχέση με τον έλεγχο της διασποράς λοιμώξεων στα νοσηλευτικά ιδρύματα πάσης φύσεως. Το ίδιο το νοσηλευτικό προσωπικό πλήρωσε βαρύ τίμημα από την έλλειψη μέσων αυτοπροστασίας και περιοδικών έλεγχων στη διάρκεια του χρόνου που πέρασε. Οι μη Covid ασθενείς επίσης ήταν και εξακολουθούν να είναι εκτεθειμένοι σε κίνδυνο. Η Κυβέρνηση προτίμησε να χώσει το κεφάλι στην άμμο.
Τώρα, εκτεθειμένη από τα γεγονότα, μιλάει ακόμη μια φορά για ατομική ευθύνη και ανακοινώνει ημίμετρα. Η διενέργεια περιοδικού έλεγχου με τεστ, που επιτέλους ανακοινώθηκε υπό την πίεση της επικαιρότητας με καθυστέρηση ενός έτους, δε λύνει το θέμα. Πολύ λίγο, πολύ αργά».
Και ο κ. Μπαργιώτας καταλήγει: «Είναι επιτακτική ανάγκη να λυθεί οριστικά το θέμα της ασφάλειας των ασθενών, ειδικά των ευπαθών ομάδων. Αυτό περιλαμβάνει το μέγα θέμα του εμβολιασμού του νοσηλευτικού προσωπικού -και όχι μόνο για Covid- και του τακτικού έλεγχου του, άλλα και την άμεση αναθεώρηση του κανονισμού λειτουργίας των ΜΕΘ και των μονάδων που νοσηλεύουν ανοσοκατασταλμένους ασθενείς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass