«Τέλος» στο πολιτικό θρίλερ του ΣΥΡΙΖΑ

ΜΕ 13 ΨΗΦΟΥΣ ΕΠΑΝΕΞΕΛΕΓΗ Ο ΒΑΣ. ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙ 11 ΤΟΥ Γ. ΣΦΗΚΑ - ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ - «ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΒΑΣ. ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2021 21:21

Την επανεκλογή του στη θέση του συντονιστή - γραμματέα της Ν.Ε. Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, πέτυχε χθες μετά από τρεις ψηφοφορίες ο δάσκαλος Βασίλης Ζωγράφος, βάζοντας τέλος σε μια εκλογική διαδικασία - θρίλερ που δικαιολογημένα χαρακτηρίστηκε πρωτόγνωρη στα τοπικά, κομματικά χρονικά.


Ο κ. Ζωγράφος επανεκλέχθηκε λαμβάνοντας 13 ψήφους έναντι 11 ψήφων που έλαβε ο συνυποψήφιος και εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ, Γιώργος Σφήκας, ενώ βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο. «Το κόμμα βγαίνει πιο δυνατό» δήλωσε χθες στην «Ε» ο κ. Ζωγράφος μετά την επανεκλογή του, ενώ παρά τη γενικότερη προσπάθεια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί ενωτικό κλίμα, το στοίχημα της επόμενης ημέρας για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πλέον η πολιτική συνύπαρξη των δύο πλευρών.
Με δεδομένο ότι προηγήθηκαν δύο ψηφοφορίες όπου - επί 25 εκλεκτόρων - οι κ. Ζωγράφος και Σφήκας ισοψήφισαν, λαμβάνοντας την πρώτη φορά από 11 ψήφους (βρέθηκαν 3 λευκά) και τη δεύτερη φορά από 12 ψήφους (βρέθηκε ένα λευκό).
Ισοψηφίες που ανέδειξαν και μια έντονη εσωκομματική αντιπαράθεση, με προσωπικά χαρακτηριστικά τα οποία επιχειρήθηκε να μετριαστούν και να αποδοθούν σε «πολιτικές» διαφωνίες. Με τη μια πλευρά να μην επιθυμεί την επανεκλογή του προερχόμενου από το ΚΚΕ, Βασ. Ζωγράφου και την άλλη πλευρά να μην επιθυμεί την εκλογή του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ, Γ. Σφήκα.
Κατά άλλους, η εκλογική υπεροχή Ζωγράφου - έναντι άλλων «ομοϊδεατών» στις πρόσφατες εκλογές της Ν.Ε. «οδήγησε» εκλέκτορες στην απόφαση να «τιμωρούν» τον κ. Ζωγράφο στηρίζοντας την πλευρά Σφήκα, ενώ στον «αντίλογο» να σημειώνεται ότι η υποψηφιότητα Σφήκα, υποστηρίχθηκε από τον βουλευτή Βασ. Κόκκαλη προκειμένου ο ίδιος να αποκτήσει έρεισμα στη νέα Ν.Ε. και με δεδομένο ότι ο κ. Κόκκαλης δεν προέρχεται ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ - ούτε από το ΠΑΣΟΚ, αλλά προέρχεται από τους ΑΝ.ΕΛ. του Παν. Καμμένου, κόμμα από το οποίο ο Λαρισαίος βουλευτής έχει αποχωρήσει προ καιρού, στηρίζοντας μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ, στην κρίσιμη πολιτικά περίοδο της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Σημειώνεται πως της χθεσινής ψηφοφορίας προηγήθηκε μια πρόταση «άρσης» του «αδιεξόδου», με τον αγροτοσυνδικαλιστή Χρ. Παπαδημητρίου να καταθέτει «συμβιβαστική» πρόταση καλώντας τους δύο υποψήφιους, Βασ. Ζωγράφο και Γ. Σφήκα, να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους και γραμματέας να εκλεγεί ο πρώην συνδικαλιστής Βασ. Τσιούτρας, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει και γραμματέας του ΣΥΝασπισμού. Πρόταση που δεν έγινε τελικά αποδεκτή από τον κ. Ζωγράφο και έτσι τα μέλη της Νομαρχιακής, επανέλαβαν χθες τις εκλογές για τρίτη φορά, στις οποίες βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο, αφού κάποιος από τους 25 εκλέκτορες, έριξε στην κάλπη λευκό «ψηφοδέλτιο» μαζί με το «ψηφοδέλτιο» Ζωγράφου, με αποτέλεσμα η Εφορευτική να το κρίνει άκυρο.

 

«ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ»
Με την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών χθες, ο κ. Ζωγράφος σε δήλωσή του στην «Ε» σημείωσε ότι «μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες το κόμμα βγαίνει πιο δυνατό για την επόμενη ημέρα. Τα επίδικα στην κοινωνία είναι πολύ μεγάλα και για τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αυτά είναι και τα προτάγματα τα οποία και εγώ θα τα υπηρετήσω μαζί με όλους τους συντρόφους. Το Κόμμα θα βγει μπροστά στους κοινωνικούς αγώνες γιατί αυτό έχει ανάγκη σήμερα η ελληνική κοινωνία. Εχουμε μια κυβέρνηση η οποία απέτυχε σε όλους τους τομείς και εμείς ως αριστεροί πολίτες έχουμε υποχρέωση να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές» τόνισε ο κ. Ζωγράφος.

 

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ
Υπενθυμίζεται πως της εκλογής νέου συντονιστή προηγήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας Νομαρχιακής στις 27 και 28 Φεβρουαρίου, αρχαιρεσίες κατά τις οποίες υπήρξαν και ανατροπές αλλά και εκπλήξεις. Όπως αυτή της μη εκλογής του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Διαμαντή Αδαμόπουλου, αλλά και της μη επανεκλογής του μέλους της προηγούμενης Ν.Ε., Αριστ. Ανδρέου. Δεν κατέθεσε υποψηφιότητα όπως ορισμένοι εκτιμούσαν ο περιφερειακός σύμβουλος, Χρ. Γελαλής, ενώ τελικά έχασε τη θέση του μέλους της Ν.Ε. ο αντιδήμαρχος Λάρισας, Παν. Νταής. Ο κ. Νταής ισοψήφισε με έτερο υποψήφιο στην τελευταία θέση την οποία κατέλαβε μετά από κλήρωση. Θέση που έχασε τελικά καθώς δικαιώθηκε γυναίκα υποψήφια που κατέθεσε ένσταση με αφορμή και την ποσόστωση υπέρ γυναικών.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass