Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2021 15:18

Νέοι σεισμοί χθες στην Ελασσόνα

Νέες σεισμικές δονήσεις, η πρώτη 3,2 Ρίχτερ το μεσημέρι της Κυριακής (στις 13.10) και η δεύτερη το απόγευμα (18.32) μεγέθους 3,4 Ρίχτερ στην περιοχή της Ελασσόνας.

Συγκεκριμένα η πρώτη δόνηση εντοπίζεται 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ελασσόνας, με εστιακό βάθος τα 7 χιλιόμετρα.
Η δεύτερη δόνηση 16 χιλιόμετρα νότια της Ελασσόνας με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.
Οι δονήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας του σεισμού της Τετάρτης 3 Μαρτίου, των 6,3 Ρίχτερ στην περιοχή, επισήμανε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος παρατήρησε πως έχουμε μία ομαλή φθίνουσα πορεία στους μετασεισμούς και σταδιακή εκτόνωση της ενέργειας στο ρήγμα του Τιταρήσιου. Τέλος, ακόμα μία σεισμική δόνηση μεγέθους 2,3 Ρίχτερ είχαμε στις 14.56, 15 χιλιόμετρα βόρεια της Λάρισας.

 

ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ:
Κρούσματα κορονοϊού στην Ολυμπιώτισσα

Κλειστό το μοναστήρι μέχρι 4 Απριλίου

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Εκλεισε για τις επόμενες δύο εβδομάδες η Ι. Μονή Παναγίας Ολυμπιώτισσας στην Ελασσόνα. Σύμφωνα με ενημέρωση της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος (το πρωί του Σαββάτου), λόγω κρουσμάτων κορονοϊού (Covid-19) το ιστορικό μοναστήρι της Ελασσόνας θα παραμείνει κλειστό έως τις 4 Απριλίου.

 

Σημαντικά θέματα στη Συνεδρίαση του Δήμου Λαρισαίων

Συνεδριάζει αύριο Τρίτη 23 Μαρτίου, στις 7 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων. Μεταξύ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής: «Συγκρότηση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων Δήμου Λαρισαίων.
Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Λαρισαίων στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) με την επωνυμία «Δίκτυο Δήμων των εκλεκτών ελληνικών γεύσεων» με διακριτικό τίτλο «Δίκτυο γεύσεων Ελλήνων Εκλεκτών».
Έγκριση χωροθέτησης Γωνιών Ανακύκλωσης για το έργο «δημιουργία Γωνιών Ανακύκλωσης και εξοπλισμός ΔσΠ Δήμου Λαρισαίων» στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Ανανέωση μείωσης μηνιαίου μισθώματος ξενοδοχείου Larissa Imperial.
Σύσταση επιτροπής για την προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου: «Επισκευή - Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων και Αύλειων Χώρων (Πυροπροστασία)». Σύσταση επιτροπής για την οριστική παραλαβή του έργου: «Διαμόρφωση πλατείας συνοικίας Τούμπας». Σύσταση επιτροπής για την οριστική παραλαβή του έργου: «Επισκευή συντήρηση 1ου ΣΕΚ και 7ου ΕΠΑΛ», κ.ά.

 

ΓΙΑ ΤΟ 1821
Διαδικτυακή διάλεξη ΕΣΠΕΛ με ομιλητή τον Ν. Λυγερό

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (ΕΣΠΕΛ), οργανώνει επετειακή διαδικτυακή διάλεξη για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, μεθαύριο Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 και ώρα 19:00 μέσω της εφαρμογής zoom.
Ως κεντρικός ομιλητής στην εν λόγω διάλεξη με θέμα «Η Στρατηγική Εμβέλεια της Ελληνικής Επανάστασης» έχει προσκληθεί ο καθηγητής κ. Νίκος Λυγερός.

 

Πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Σήμερα Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021, θα πραγματοποιηθεί νέα πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας. Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 24.226.726,61 ευρώ, για 54.876 πληρωμές δικαιούχων, που αφορούν: α) Σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις ειδικών κατηγοριών που απασχολούνται στον κλάδο του τουρισμού (μήνες Ιανουάριος-Φεβρουάριος) για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 997.512 ευρώ. Συνολικά 1.868 πληρωμές. β) Σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού (μήνες Ιανουάριος-Φεβρουάριος) για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 17.882.359,63 ευρώ. Συνολικά 33.551 πληρωμές. γ) Σε εργαζόμενους ενταγμένους στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (μήνες Ιανουάριος Φεβρουάριος) για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας, ύψους 5.346.854,98 ευρώ. Συνολικά 19.457 πληρωμές.

 

Παρακλήσεις στον Αγιο Αχίλλιο

Κάθε Τρίτη απόγευμα στις 7 μ.μ. τελούνται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, εναλλάξ οι Ιερές Παρακλήσεις του Αγίου Αχιλλίου και του Αγίου Λουκά του Ιατρού, με την παρουσία πιστών, τηρώντας όλα τα μέτρα αυξημένης προστασίας λόγω κορονοϊού. Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Παρακλήσεως εκτίθεται σε προσκύνημα μαζί με το χαριτόβρυτο λείψανο του Αγίου Αχιλλίου και το θαυματουργό Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά, προς πνευματική ενίσχυση, ευλογία και αγιασμό των πιστών Χριστιανών.  Αμέσως μετά την Παράκληση και έως τις 8.30 μ.μ. ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος, πραγματοποιεί το εβδομαδιαίο Εσπερινό του κήρυγμα με θέμα: «Το σύμβολο της Πίστεως».

 

Σεμινάριο του ΣΘΕΒ για την οργάνωση «Αποθήκης»

Διαδικτυακό σεμινάριο μέσω της πλατφόρμας του zoom με θέμα: «Αποθήκη, λιτή οργάνωση - ευέλικτη λειτουργία», διοργανώνει ο ΣΘΕΒ. Στόχος του σεμιναρίου, διάρκειας 6 ωρών που θα διεξαχθεί την Τρίτη 30 και την Τετάρτη 31 Μαρτίου, από 17:00 – 20:00, είναι οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν τις βασικές έννοιες και τεχνικές της σύγχρονης διοίκησης των Logistics και να εξοικειωθούν με την πολυπλοκότητα του χώρου. Το σεμινάριο απευθύνεται σε υπεύθυνους αποθηκών και στελέχη logistics, σε στελέχη πληροφορικής και προμηθειών, στο προσωπικό της αποθήκης και της διανομής, καθώς και όσους επιθυμούν να κατανοήσουν την σύγχρονη οργάνωση και λειτουργία της αποθήκης. Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι στα γραφεία του ΣΘΕΒ μέχρι τη Δευτέρα 29 Μαρτίου.

 

«1821 και Εκπαίδευση»

Διαδικτυακή ημερίδα του ΠΕΚΕΣ Στερεάς ΕλλάδοςΤο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδος στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, διοργανώνει διαδικτυακή Ημερίδα, αύριο Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 και ώρα 16:00 - 20:00, με θέμα: « 1821 και Εκπαίδευση».
Η Ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Σ’ όσους θα συμμετάσχουν θα χορηγηθεί Βεβαίωση παρακολούθησης. Για την καλύτερη οργάνωση και διαχείριση του διαδικτυακού χώρου οι ενδιαφερόμενοι/ες παρακαλούνται να δηλώσουν την πρόθεση συμμετοχής τους στον σύνδεσμο: https://forms.gle/UkwX6e1gS68G91Yf6 . Η παρακολούθηση της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί: α) μέσω της πλατφόρμας webex, στη διεύθυνση: https://minedu-primary2.webex. com/meet/xrmarkandonis , και β) ζωντανά, μέσω του Youtube στη διεύθυνση:  https://youtu.be/77i2vHDsZXY .
* Εισηγητές στην τηλεημερίδα θα είναι, μεταξύ άλλων, οι: Αντώνιος Σμυρναίος, Καθηγητής Ιστορίας της Νεολληνικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας («Μια παιδαγωγούσα Επανάσταση»), Δρ. Χριστίνα Κολοβού, μέλος ΕΔΙΠ Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών («Το ελληνικό θεολογικό βιβλίο κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας και η Παιδεία του Γένους»), Δρ. Χρίστος Μαρκαντώνης, Οργανωτικός Συντονιστής - Συντονιστής Εκπ/κού Έργου (κλ. ΠΕ70 Δασκάλων) του ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδος («Διονύσιος ο εκ Φουρνά και η Παιδεία στην περιοχή των Αγράφων»), Δρ. Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, Συντονιστής Θεολόγων ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδος («Η περί Παιδείας και Εκκλησίας μέριμνα του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια»), Δρ. Νικόλαος Παύλου, Συντονιστής Θεολόγων ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας («”Ηξεύρεις γράμματα;». Οι “εξομολογήσεις” των κατοίκων του Γαρδικίου Κρεμαστής Λαρίσης (:Πελασγίας Φθιώτιδας), ως τεκμήριο Παιδειας στη Τουρκοκρατία»). Επίσης, ενδιαφέρουσες εισηγήσεις θα παρουσιάσουν προσοντούχοι (M.Sc., PhD) εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης.
Περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Περιφ. Δ/νσης Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδος: https://stellad.pde. sch.gr/new/8275/

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass