Απεργία στις 6 Μάη προτείνει το ΕΚΛ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Δημοσίευση: 14 Απρ 2021 15:18

Απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 6 Μαΐου, προκειμένου να εορταστεί η Εργατική Πρωτομαγιά (σ.σ.: φέτος συμπίπτει με το Μεγάλο Σάββατο), εισηγήθηκε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, στη χθεσινή σύσκεψη με φορείς και συνδικάτα, καλώντας τα

στο χρονικό αυτό διάστημα να γίνουν προετοιμασίες ώστε να οργανωθούν εκδηλώσεις σε χώρους δουλειάς.
Όπως αναφέρεται στην εισήγηση του ΕΚΛ η «φετινή Πρωτομαγιά είναι εντελώς διαφορετική, καθώς το περιεχόμενό της είναι συνυφασμένο με την κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης, καθώς έχουμε μπροστά μας τις περίφημες «ανατροπές του αιώνα» που επιχειρεί να φέρει η Κυβέρνηση με το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο. Αυτές οι νέες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις δεν θα μπορούσαν να ονομαστούν αλλιώς: 100 και πλέον χρόνια από τη θεσμοθέτηση του 8ωρου στην Ελλάδα έρχεται η πλήρη αποκαθήλωσή του με την εφαρμογή της 10ωρης εργασίας, τη σχεδόν πλήρη απελευθέρωση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας. Θέλουν να τελειώνουν και με το τελευταίο ίχνος προστασίας του εργαζόμενου από τη στυγνή εκμετάλλευση. Θέλουν να νομιμοποιήσουν αυτό που σήμερα συμβαίνει ήδη πράξη με χιλιάδες ώρες απλήρωτη υπερωριακή απασχόληση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Για τον ίδιο λόγο έχουν βάλει άλλωστε εδώ και καιρό στο στόχαστρο και την Κυριακάτικη Αργία. Αυτό είναι η πρακτική εφαρμογή της «ευελιξίας» που ζητούν οι καπιταλιστές για να μπορούν να διαμορφώνουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις κατά το δοκούν, όπως τους βολεύει. Για να διευρύνουν ακόμα περισσότερο τα περιθώρια των κερδών τους. Φορτώνοντας στους εργαζόμενους τα βάρη από τυχόν απώλειες εάν η κατάσταση δεν πάει καλά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass