Δεν υπάρχει σωτηρία χωρίς Θεία Κοινωνία

Τόνισε ο μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος από τους Αγ. Αναργύρους * Χειροθέτησε εφημέριο

Δημοσίευση: 19 Απρ 2021 15:07

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων της ομωνύμου κωμόπολης Αγίων Αναργύρων τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, χθες Κυριακή της Ε’ Εβδομάδος των Νηστειών ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.


Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στον βίο της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας και τόνισε πως χωρίς Εξομολόγηση και Θεία Κοινωνία δεν υπάρχει σωτηρία. Προ της απολύσεως ο Ποιμενάρχης μας χειροθέτησε τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Αχίλλιο Νασιούλια σε πνευματικό και εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την εύρυθμη λειτουργία της ενορίας των Αγίων Αναργύρων.
Ο Ακάθιστος ύμνος στον Αμπελώνα
Στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου, της Ενορίας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμπελώνος, χοροστάτησε -το βράδυ της Παρασκευής- στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου της Υπεραγίας Θεοτόκου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιότατος μίλησε για την τόση αγάπη της Παναγίας, ώστε και το σχέδιο του Θεού αλλάζει για να βοηθήσει τον άνθρωπο. Αναφέρθηκε δε στην Εκκλησία, η οποία προσπαθεί να αντιγράψει την τόση αγάπη της Παναγίας γι’ αυτό και οργανώνει το φιλανθρωπικό – προνοιακό της έργο και μπορεί να ανταποκρίνεται άμεσα σε έκτακτες ανάγκες όπως αποδείχθηκε στην περίπτωση των σεισμών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass