Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 21 Απρ 2021 15:10

Συστάσεις για καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων από τη βλάστηση
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Σύσταση απευθύνει ο Δήμος Λαρισαίων προς όλους τους ιδιοκτήτες άδειων οικοπέδων, να τα καθαρίσουν

από τη βλάστηση, προς αποτροπή κινδύνου πυρκαγιάς. Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά από 1η Μαΐου και διαρκεί έως 31η Οκτωβρίου και σύμφωνα με την υπ. αριθ.4/2012 (ΦΕΚ 1346/25-4-2012 Τεύχος Β) Πυροσβεστική Διάταξη, ανακοινώνει ότι «πρέπει οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά τους, να προβούν στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καύσιμων ή εκρήξιμων υλικών και αντικειμένων, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της. Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, στα αδόμητα οικόπεδα που βρίσκονται εντός ή εκτός σχεδίου πόλης, παρατηρείται πυκνή και υψηλή βλάστηση η οποία, υπό τις κατάλληλες συνθήκες, μπορεί να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς, ενώ ταυτόχρονα εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και βλάπτει την αισθητική της πόλης. Ο Δήμος Λαρισαίων προσβλέποντας στην καλή συνεργασία με τους δημότες, όσον αφορά στο σοβαρό αυτό θέμα των ακαθάριστων οικοπέδων-γηπέδων-εγκαταστάσεων, παρακαλεί τους ιδιοκτήτες των ανωτέρω ακινήτων, να προβούν στην πλήρη αποκατάσταση του χώρου που κατέχουν, τηρώντας διαρκώς τη σχετική καθαριότητα με δική τους δαπάνη και ευθύνη. Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δεν ανταποκριθούν, ο Δήμος υποχρεούται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Για τον λόγο αυτόν παρακαλεί και ελπίζει στην άμεση ανταπόκριση των δημοτών για την τήρηση της καθαριότητας των ακινήτων τους σε όλη τη διάρκεια του έτους, έτσι ώστε οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, να μην τύχουν εφαρμογής».

 

Αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος «Μιχάλης Πιτένης»
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)Νέα εθελοντική αιμοδοτική προσπάθεια από την Τράπεζα Αίματος «ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΙΤΕΝΗΣ» πραγματοποιείται την ερχόμενη Παρασκευή 23 Απριλίου, στην Ελασσόνα.
Κινητό συνεργείο αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας θα βρίσκεται από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία (...έξω από την αίθουσα, όπου στεγάζεται το Κ.Α.Π.Η.) για την απαραίτητη αιμοληψία από παλαιούς και νέους εθελοντές αιμοδότες.
Όπως είναι γνωστό, η Λαογραφική - Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας σε συνεργασία με τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Ελασσόνας, δημιούργησαν την Τράπεζα Αίματος «ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΙΤΕΝΗΣ» και με σχετική ανακοίνωση προσκαλούν τους εθελοντές αιμοδότες και αυτούς που επιθυμούν να γίνουν, στην εθελοντική αιμοδοσία της Παρασκευής. Στις προηγούμενες 19 εθελοντικές αιμοδοσίες της όλης αιμοδοτικής προσπάθειας συγκεντρώθηκαν πάνω από 1.200 φιάλες αίματος που έχουν διατεθεί ή και ...είναι προς διάθεση προς όλους τους συμπολίτες που έχουν ανάγκη.
Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία για την Τράπεζα Αίματος «ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΙΤΕΝΗΣ» αρμόδιοι είναι οι Επισκέπτες Υγείας του Κέντρου Αιμοδοσίας Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας - υπεύθυνοι της Τράπεζας Αίματος κ. Νίκος Κυριζόπουλος (τηλ. 6948-466.964) και κ. Καλλιόπη Φώλλα (τηλ. 6972-264.493).

 

Αιμοδοσία στον Αμπελώνα
ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Η 92η Εθελοντική Αιμοδοσία της Μ. Τρίτης, η μέρα που ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα έχει καθορίσει να πραγματοποιεί την καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία των κατοίκων του Αμπελώνα και της περιοχής για το Πάσχα, φέτος ειδικά είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.
«Η καλύτερη τιμή για τους προγόνους μας που έχυσαν το αίμα τους για την Πατρίδα, είναι να γίνουμε σήμερα όλοι Εθελοντές Αιμοδότες και να προσφέρουμε το δικό μας αίμα για να σώσουμε και εμείς τώρα τη ζωή κάποιων Συνανθρώπων μας! Λόγω της συνεχιζόμενης και διαρκώς επιδεινούμενης στη χώρα μας, πανδημίας του κορονοϊού Covid-19 και η αιμοδοσία αυτή, όπως και όλες σχεδόν της προηγούμενης χρονιάς θα πραγματοποιηθεί σε ανοιχτό χώρο, σε ειδικά διαμορφωμένη τεντοκατασκευή στην Κεντρική πλατεία του Αμπελώνα, από τις 8.30 π.μ. έως τη 1μ.μ.», αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Με πρωτοβουλία του Συλλόγου, την ημέρα της Αιμοδοσίας κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. θα διενεργεί στην Κεντρική πλατεία του Αμπελώνα, δωρεάν Rapid Test, ανίχνευσης του Covid-19 στους εθελοντές αιμοδότες, αλλά και σε όποιους ακόμα πολίτες επιθυμούν να το κάνουν. Όλοι οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και τον Α.Μ.Κ.Α. τους.

 

Ομάδα ελέγχων εισαγόμενων αρνιών και αυγών

Στη συγκρότηση δεκαπενταμελούς ομάδας για τον συντονισμό των ελέγχων εισαγομένων αμνοεριφίων και αυγών κατά την περίοδο του Πάσχα, με στόχο την αποτροπή του φαινομένου των «ελληνοποιήσεων», προχώρησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στην ομάδα συμμετέχουν αμισθί στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ, της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων, του ΕΦΕΤ, του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή και των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειών. Στόχος είναι η διενέργεια συστηματικών ελέγχων στα εισαγόμενα, ζώντα και σφάγια, αμνοερίφια τόσο στις πύλες εισόδου στη βόρεια συνοριογραμμή της χώρας μας, από τον Νομό Έβρου έως τον Νομό Φλώρινας (Νέος Καύκασος, Εύζωνοι, Ορμένιο, Νυμφαίο, Προμαχώνας, Εξοχή, Κυπρίνος), όσο και καθ’ όλη τη «διαδρομή» τους εντός της επικράτειας (εθνικό οδικό και παράπλευρο οδικό δίκτυο) μέχρι και τον τελικό παραλήπτη (κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, σφαγεία, αγορές, κρεοπωλεία και Super Market, βιομηχανίες κρέατος).

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass