Μηχανοκίνητη πορεία ταχυμεταφορέων

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ -«ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ» ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Δημοσίευση: 23 Απρ 2021 21:04

Πορεία με μηχανάκια και ποδήλατα στους δρόμους της Λάρισας, πραγματοποίησαν

χθες οι εργαζόμενοι στον κλάδο των ταχυμεταφορών, αναδεικνύοντας το αίτημά τους για ένταξη του επαγγέλματος στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Η συγκέντρωσή τους είχε αφετηρία μπροστά στο Δημαρχείο Λάρισας, όπου παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους και ακολούθως μετέβησαν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης παρέλαβε το ψήφισμα με όσα διεκδικούν οι εργαζόμενοι και εξέφρασε τη στήριξή του στα αιτήματά τους, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «θα έπρεπε να είναι αυτονόητα και να εφαρμόζονται ήδη στην εργασία τους». Επίσης δεσμεύθηκε να τα προωθήσει στο αρμόδιο υπουργείο.
Τη χθεσινή κινητοποίηση οργάνωσε η νεοσύστατη Επιτροπή Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου Λάρισας, η οποία προσεχώς θα οργανώσει εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου.
Στοχεύει στο να αναδείξει τα προβλήματα των ταχυδιανομέων - ταχυμεταφορέων (ντελίβερι) που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και να διεκδικήσει την εφαρμογή των εργασιακών νόμων.
Στο ψήφισμα που παρέδωσαν, τόσο στη Δημοτική Αρχή όσο και στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Ο χρόνος φέρνει στην κυριολεξία τα προβλήματα της χρόνιας εργασίας μας στο δίκυκλο, πάνω στα κορμιά μας.
Επιβάρυνση σε γόνατα, μέση, μαζί με μικρούς ή μεγάλους τραυματισμούς, πτώσεις καταγεγραμμένων ή και όχι, ως τροχαίων ατυχημάτων, η καθημερινή μας οδήγηση κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, πέρα από τις υπόλοιπες ικανότητες/δυνατότητες που πρέπει να καταβάλουμε (συγκέντρωση, προσήλωση στην οδήγηση για τη δική μας προστασία και του συνόλου, καλή φυσική μας κατάσταση για φόρτωση/εκφόρτωση, παράδοση προϊόντων, κ.τ.λ.)...
Εισπνέουμε μικροοργανισμούς, μικροσωματίδια και βλαβερές ουσίες σε καθημερινή βάση. Παραδίδουμε αγαθά και προϊόντα σε κάθε γωνιά της οικονομίας και της κοινωνίας από βιοτεχνικούς και επαγγελματικούς χώρους, μέχρι νοσοκομεία και παιδικούς σταθμούς. Στοιβαγμένοι σε μικρά γραφεία συνοικιακών ταχυμεταφορών, μέχρι τεράστια hub, χωρίς τις στοιχειώδεις δομές υγιεινής για τόσους εργαζόμενους ή παραμένουμε στα υπόστεγα και τα υπαίθρια πάρκινγκ των δρόμων περιμένοντας τη λήψη της επόμενης παραγγελίας. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την έλευση των πανδημικών ιών και την ανύπαρκτη μέριμνα ή προληπτική προστασία μας από εταιρείες και επιχειρήσεις (συχνή θερμομέτρηση και rapid test, συνεχή παροχή μασκών, αντισηπτικών κ.τ.λ.), καταδεικνύει το ανθυγιεινό του επαγγέλματος. Όλοι εμείς που κάνουμε αυτό το επάγγελμα, με κύριο εργαλείο μας το δίκυκλο, ανεξαρτήτως του κλάδου του (διανομή τροφίμων, αντικειμένων κ.τ.λ.), ζητάμε την ένταξή μας στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
Ενόψει της συζήτησης και ψήφισης της τροπολογίας στη Βουλή, σχετικά με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα στις 30/04/2021, απαιτούμε μαζί με όλους τους συναδέλφους μας πανελλαδικά και την ορθή συμπαράσταση της κοινωνίας, να εισακουστεί και να ληφθεί το αίτημά μας, από τους αρμόδιους υπουργούς, φορείς και θεσμικά όργανα, που αποφασίζουν για τη νομοθέτηση αυτήν».
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass