Η «Πορεία Αγάπης» ένωσε τους Λαρισαίους!

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

Δημοσίευση: 23 Απρ 2021 15:14

Με την πρωτότυπη και εντυπωσιακή «Πορεία Αγάπης» από την Κεντρική πλατεία μέχρι

το Γηροκομείο, όπου παραδόθηκαν τα τρόφιμα και χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τις προσφορές των Λαρισαίων, κορυφώθηκε το τετραήμερο αλληλεγγύης και αγάπης που διοργανώθηκε από το δίκτυο «#Κανείς_Μόνος» σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, ενώ μετά από απαίτηση πολλών πολιτών, θα παραμείνει η δράση μέχρι και αύριο Σάββατο 24 Απριλίου προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι ώστε να προσέλθουν και να προσφέρουν τη βοήθεια σε άνεργους και άπορους της πόλης.
Τηρώντας όλα τα σχετικά υγειονομικά μέτρα προστασίας, οι εθελοντές δημιούργησαν μια πολύχρωμη πορεία προς το Γηροκομείο της πόλης, περπατώντας τρία περίπου χιλιόμετρα και δηλώνοντας με τον τρόπο αυτόν, ότι συνδέουν το κέντρο της πόλης με τη γωνιά του γηροκομείου που δεν πρέπει να ξεχαστεί. Στην αρχή της πορείας, τέθηκαν οι μικροί τυμπανιστές της μπάντας του Αγ. Γεωργίου που έκλεψαν τα χαμόγελα και τα χειροκροτήματα του κόσμου σε όλη την πομπή, ενώ ακολουθούσαν τα νέα παιδιά που κρατούσαν το «ΚΟΥΤΙ της ΑΓΑΠΗΣ», το οποίο παραδόθηκε στο Γηροκομείο.
Οι προσφορές των Λαρισαίων που συγκεντρώθηκαν σε πασχαλινά είδη και τρόφιμα, παραδόθηκαν στην ταμία της Διοίκησης του Δημοτικού Γηροκομείου Λάρισας και ασκούσα διευθυντικά καθήκοντα Κατερίνα Ζαζιά, από αντιπροσωπεία εθελοντών, παρουσία της ιδρύτριας του δικτύου «#Κανείς Μόνος» - βουλευτή Ευαγγελίας Λιακούλη, του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Σωτήρη Βούλγαρη, του αρχιμανδρίτη π. Νικηφόρο Κοντογιάννη, καθώς και εκπροσώπων των υπόλοιπων φορέων που συμμετείχαν στη διοργάνωση.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως το τετραήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δικτύου, όπως και των έμπρακτων δράσεων συμπαράστασης σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες της περιοχής ξεκίνησε σε συμβολικό - εορταστικό επίπεδο την περασμένη Κυριακή στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου ο Μητροπολίτης Λάρισας κ.κ. Ιερώνυμος, «άναψε» την αναστάσιμη λαμπάδα του Πάσχα, η οποία θα παραμείνει στον χώρο της Πλατείας, μέχρι το πέρας του Πάσχα, ενώ τοποθετήθηκε και ένα τεράστιο πασχαλινό αυγό, τα οποία φιλοτεχνήθηκαν από την Ενοριακή Συντροφιά «Γαλιλαία» και τον π. Νικηφόρο, ενώ τα κεραμικά αυγά που διανεμήθηκαν δωρεάν, τα φιλοτέχνησαν Λαρισαίοι καλλιτέχνες της «Δημιουργικής Πόρτας», οι μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Λάρισας, τα παιδιά της ΕΞΟΔΟΥ και του Εργαστηρίου Ζωής του ΟΚΑΝΑ.
Παράλληλα, στην ίδια πλατεία συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και διάφορα είδη πρώτης ανάγκης, όπως τσουρέκια, σοκολατένια αυγά, συσκευασμένη φέτα, κρέας, μουστάρδες, χυμοί και είδη αρτοποιίας, τα οποία οι Λαρισαίοι και οι Λαρισαίες τοποθετούσαν μέσα στο μεγάλο πασχαλινό αυγό, όχι μόνο για τους φιλοξενούμενους ηλικιωμένους του Γηροκομείου της πόλης, αλλά και για τους άπορους και άνεργους του νομού.
Όλες αυτές οι δράσεις, με πρωτοβουλία του κοινωνικού εθελοντικού δικτύου #Κανείς Μόνος» και της βουλευτή Ευαγγελίας Λιακούλη, πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Ενοριακή Συντροφιά του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων και τη «Δημιουργική Πόρτα», καθώς και με τη συμμετοχή του Ερυθρού Σταυρού, του Κέντρου Πρόληψης - Εργαστηρίου Ζωής και Εθελοντών του ΟΚΑΝΑ, της κοινότητας «ΕΞΟΔΟΣ» - ΚΕΘΕΑ, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Λάρισας, αλλά και του Συλλόγου Ανέργων «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ». Στην «Πορεία Αγάπης», συμμετείχαν οι εθελοντικοί φορείς με αντιπροσωπείες τους, ενώ το «παρών» στην πρώτη γραμμή έδωσε η βουλευτής Ευαγγελία Λιακούλη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο πρ. του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασ. Πινακάς, ο αρχιμανδρίτης π. Νικηφόρος Κοντογιάννης και η μπάντα του ΙΝ Αγ. Γεωργίου, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Νικολέτα Μπασδέκη και τα μέλη Φαίδρα Γκάγκα και Τάσος Παπαβασιλείου εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών Λάρισας και πολλοί ακόμα.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass