«Να αποσυρθεί το Ν/Σ για τις Λαϊκές»

ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 27 Απρ 2021 16:18

«Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο» ζητά το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και σε ανακοίνωσή του σημειώνει, μεταξύ άλλων:

«Με το νομοσχέδιο ανοίγεται ο δρόμος για το παραπέρα ξεκλήρισμα των παραγωγών αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων, δίνοντας «αέρα στα πανιά» της μεγάλης επιχειρηματικής δράσης.
Είναι προκλητικό η Κυβέρνηση να καταθέτει νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές καταργώντας στην ουσία τα όσα κοινωνικά κριτήρια είχαν απομείνει να ισχύουν στον χώρο αυτόν, τα οποία έδιναν τη δυνατότητα σε φτωχά λαϊκά στρώματα (άνεργους, πολύτεκνους, ανθρώπους με αναπηρία), να παίρνουν άδειες μικροπωλητών για δεκαετίες και να βιοπορίζονται με αξιοπρέπεια.
Το πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών γίνεται ακόμα πιο αντιλαϊκό. Τις αρνητικές συνέπειες όμως αυτού του νομοσχεδίου θα κληθεί να πληρώσει και η ίδια η λαϊκή οικογένεια, αφού οι αλλαγές που προβλέπονται, θα οδηγήσουν αργά ή γρήγορα σε αύξηση των ίδιων των τιμών των προϊόντων.
Η πρόσβαση των εργαζομένων και συνταξιούχων σε απαραίτητα είδη διατροφής και άλλα εμπορεύματα σε πιο προσιτές τιμές, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, θα περιοριστεί δραματικά και μάλιστα σε μια περίοδο που τα οικονομικά αδιέξοδα μεγαλώνουν.
Καλούμε τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών και όλους, τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση, να πάρουν τη δική τους θέση στη μεγάλη μάχη που διεξάγεται για την προστασία της υγείας και του λαϊκού εισοδήματος.
Η οργανωμένη πάλη και ο συλλογικός αγώνας είναι ο μόνος δρόμος για να ορθώσουν εμπόδια στη διάλυση του θεσμού των λαϊκών αγορών. Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των αγροτοπαραγωγών και μικρών επαγγελματιών των λαϊκών αγορών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass