Πάσχα με θερμοκρασίες Ιουλίου!

ΡΕΚΟΡ ΖΕΣΤΗΣ -ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ- ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

Δημοσίευση: 28 Απρ 2021 15:03

Οι θερμές αέριες μάζες, που αναμένεται να μεταφερθούν προς τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες,

θα προκαλέσουν σταδιακή σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία θα κορυφωθεί το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Με βάση την έως τώρα εικόνα, είναι πολύ πιθανόν να σημειωθούν νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, από τη Μεγάλη Πέμπτη οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν σε αρκετές περιοχές τους 30 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη να φτάσουν στους 35 βαθμούς, ενώ το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα οι μέγιστες θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές θα ξεπεράσουν τους 33-34 βαθμούς Κελσίου.
Τα πανελλαδικά θερμοκρασιακά ρεκόρ για τον μήνα Απρίλιο, σύμφωνα με μετεωρολογικούς σταθμούς της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είχαν σημειωθεί το 2008 (Ηράκλειο 37,4 βαθμοί Κελσίου και Σούδα Χανίων 37 βαθμοί Κελσίου). Ο επόμενος θερμότερος Απρίλιος ήταν του 1985 (Άργος 36,4 βαθμοί Κελσίου και Λαμία 35,3 βαθμοί Κελσίου), ενώ στην Αθήνα η υψηλότερη θερμοκρασία είχε καταγραφεί τον Απρίλιο του 2013 (32 βαθμοί Κελσίου) και στη Θεσσαλονίκη τον ίδιο μήνα του 1985 (31,2 βαθμοί Κελσίου).
Τα πανελλαδικά θερμοκρασιακά ρεκόρ για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, σύμφωνα με μετεωρολογικούς σταθμούς της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ήταν το 2013 (Άγιοι Θεόδωροι 35,9 βαθμοί Κελσίου) και το 1988 (Λάρισα 35,6 βαθμοί Κελσίου), ενώ στην Αθήνα η υψηλότερη θερμοκρασία για αρχές Μαΐου είχε καταγραφεί το 1999 (33,8 βαθμοί Κελσίου).

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass