Αναβάθμιση, ασφάλεια και ανάπλαση ζητούν οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης

ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΧΘΕΣ ΣΕ ΚΥΚΛΙΚΟ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2021 21:31

Σε συγκέντρωση σε πλατεία της συνοικίας, πορεία και ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό του κυκλικού κόμβου της Νέας Σμύρνης προχώρησαν χθες το απόγευμα κάτοικοι της περιοχής, εκδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την απαίτησή τους για βελτίωση της

συνοικίας.
Αναβάθμιση, ασφάλεια και ανάπλαση των χώρων είναι οι τρεις βασικοί άξονες των αιτημάτων που εκφράζουν κυρίως μέσω του Πολιτιστικού Συλλόγου που δείχνει να είναι «μπροστάρης» των κινητοποιήσεων.
«Διεκδικούμε την επίλυση πολλών και χρόνιων προβλημάτων, όπως και τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης γενικότερα για όλους τους κατοίκους. Θέλουμε να μειωθούν τα περιστατικά βίας και να υπάρξει ένα κλίμα ασφάλειας» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Χρήστος Σχίζας, προσθέτοντας πως: «Πιστεύουμε πως πρέπει να κινητοποιηθούν όλοι. Η Δημοτική Αρχή, ο Περιφερειάρχης και εκπρόσωποι της Κυβέρνησης. Η συνοικία της Νέας Σμύρνης είναι υποβαθμισμένη και πρέπει να αλλάξει όψη. Το έχουν ανάγκη οι κάτοικοί της».
Για το τι κινήσεις έχουν γίνει μέχρι στιγμής ανέφερε πως έχει ήδη ενημερωθεί η αστυνομία και έχει ανταποκριθεί ως έναν βαθμό. «Όμως δεν είναι όμως το θέμα μόνο της αστυνόμευσης, αλλά το ζήτημα είναι γενικότερο. Χρειάζεται αλλαγή της νοοτροπίας και υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο για όλους τους κατοίκους και τα προγράμματα να αγγίζουν όλους τους κατοίκους και όχι μερικώς. Χρειάζονται προγράμματα και χρηματοδότηση από την Πολιτεία, για να λυθούν τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με όλη τη συνοικία και όχι μόνο με τον οικισμό των Ρομά. Είναι καιρός να σκύψουν οι αρμόδιοι με τη δέουσα προσοχή και να μην αρκούνται σε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Αν αλλάξει η όψη και η μορφή της γειτονιάς τότε θα γίνουν επισκέψιμοι οι χώροι και δεν θα φοβάται ο άλλος να βρεθεί εδώ» είπε και χαρακτήρισε θετική την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για διαμαρτυρία. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης εκπρόσωποι του Συλλόγου ανέφεραν ενδεικτικά τα προβλήματα στην περιοχή:
* Ανασφάλεια (καταστροφές, φθορές, κλοπές, εξύβριση, απειλές από νεαρά άτομα).
* Ηχορύπανση (διατάραξη κοινής ησυχίας, έντονη μουσική, υπερβολική ταχύτητα οχημάτων).
* Απουσία αισθητικής, υγιεινής, καθαριότητας, άθλιες συνθήκες κατοίκησης.
* Έλλειψη χώρων αναψυχής, άθλησης, παιδικών χαρών.
* Επικινδυνότητα λόγω απουσίας πεζογεφυρών.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass