«Ανεξέλεγκτες αυξήσεις σε βασικά αγαθά και η Κυβέρνηση απλός θεατής»

ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2021 16:10

«Φαίνεται πως δεν έχει τελειωμό η επιδείνωση των όρων της καθημερινότητάς μας σε όλους τους τομείς με πρόσχημα την πανδημία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά, επισημαίνοντας:
«Τη στιγμή που οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι σε επίπεδα φτώχειας και που η Κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους εργαζόμενους ότι τους κάνει μεγάλη χάρη που στο εξής θα πληρώνονται με ρεπό τις υπερωρίες τους, διαπιστώνεται ένα σαρωτικό κύμα αύξησης τιμών σε μία μεγάλη γκάμα αγαθών ευρείας κατανάλωσης και ειδών πρώτης ανάγκης, που φτάνει έως και το 12%, ενώ εκτιμάται ότι μέσα στο καλοκαίρι οι ανατιμήσεις θα αγγίξουν ακόμη και ποσοστά της τάξης του 20%.


Η δικαιολογία ότι οι αυξήσεις αυτές οφείλονται σε αντίστοιχες αυξήσεις των πρώτων υλών διεθνώς, αλλά και της τιμής των ναύλων, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μας πείσει για αυτήν τη μαζική ανατίμηση όλων σχεδόν των προϊόντων, τη στιγμή που ευρείες κοινωνικές κατηγορίες βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και δεδομένου ότι το φθινόπωρο πρόκειται να απελευθερωθούν οι απολύσεις.
Η αγορά δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι και υπεράνω ελέγχων και περιορισμών. Υπόκειται σε εσωτερικούς, κοινοτικούς και διεθνείς κανόνες.
Το εύλογο ερώτημα που τίθεται, λοιπόν, είναι εάν υπάρχει η βούληση για να εφαρμοστούν έλεγχοι και κανόνες. Η Κυβέρνηση μπορεί ή να συνεχίσει να παρακολουθεί με σταυρωμένα τα χέρια την αγορά να κερδοσκοπεί ανεξέλεγκτα, μετατοπίζοντας, όπως ξέρει πολύ καλά να κάνει, για άλλη μια φορά την ευθύνη στους πολίτες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μεγάλα τμήματα του πληθυσμού που βρίσκονται ήδη στα όρια της φτώχειας ή να λάβει μέτρα, προκειμένου να μπει ένα όριο στις υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές βασικών αγαθών.
Ας αποδειχθεί, έστω και για μία φορά, ότι δεν είναι άριστοι μόνο στο να καταστέλλουν δικαιώματα και να ιδιωτικοποιούν τα πάντα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass