Επίκαιρα ζητήματα Συνταγματικού Δικαίου

ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ

Δημοσίευση: 01 Απρ 2024 18:00

Με τη θεματική ενότητα που αφορά τα «επίκαιρα ζητήματα Συνταγματικού Δικαίου» συνεχίζονται στις 9.30 σήμερα το πρωί οι εργασίες του 10ου Ετησίου Επιστημονικού Συνεδρίου που διοργανώνει στη Λάρισα η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο

Λάρισας, υπό την αιγίδα του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Το Συνέδριο είναι αφιερωμένο στα «Επίκαιρα ζητήματα Δημοσίου Δικαίου, Ευρωπαϊκού Δικαίου και Οικονομικού Δικαίου» με πανεπιστημιακούς και δικηγόρους με εξειδικευμένες εισηγήσεις να αναφέρονται, χθες πρώτη ημέρα στις θεματικές ενότητες που αφορούσαν, «Θεμελιώδη Δικαιώματα», «Επίκαιρα ζητήματα Δικαίου του Περιβάλλοντος, Δικαίου της Ενέργειας και Πολεοδομικού Δικαίου», «Διοικητική Δικονομία και μεταρρύθμιση της Διοικητικής Δικαιοσύνης», «Επίκαιρα ζητήματα Δικαίου της ΕΕ», «Επίκαιρα ζητήματα Κοινωνικοασφαλιστικού και Φορολογικού Δικαίου», «Δημόσια Διοίκηση και Διακυβέρνηση» και, «Δίκαιο και Οικονομία».
Οι εργασίες του Συνεδρίου άνοιξαν χθες το πρωί με τους παρισταμένους να τηρούν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών για να ακολουθήσουν χαιρετισμοί που απηύθυναν, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων Βασ. Τζέμας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Τρύφων Τσάτσαρος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο γεν. γραμματέας του Υπ. Δικαιοσύνης Παν. Αλεξανδρής, ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Παν. Δανιάς, ο προϊστάμενος του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας Κων. Παππάς, ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, σεβ. Ιερώνυμος και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Λιακούλη.
Στις χθεσινές συνεδρίες, μεταξύ άλλων, προήδρευσαν η αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, ο καθηγητής και τ. αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευαγγ. Βενιζέλος, καθώς και ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάνν. Σαρμάς.
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχίσουν στις 9.30 σήμερα το πρωί στο Δικηγορικό Μέγαρο Λάρισας με εισηγήσεις που αφορούν στις θεματικές ενότητες: «Επίκαιρα ζητήματα Δημοσίων Συμβάσεων Ι και ΙΙ», «Δημόσια Διοίκηση και Δημόσιοι Υπάλληλοι» και «Επίκαιρα ζητήματα Διοικητικού Δικαίου». Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στις 3 σήμερα το μεσημέρι με τα συμπεράσματα του Συνεδρίου.
Να σημειωθεί τέλος ότι στο περιθώριο του συνεδρίου ο γεν. γραμματέας του Υπ. Δικαιοσύνης, Παν. Αλεξανδρής, συναντήθηκε χθες με το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας. Κατά τη συνάντηση από τον ΔΣΛ τέθηκαν τρέχοντα θέματα του κλάδου, μεταξύ των οποίων, η νομική βοήθεια, η δυσλειτουργία στην απονομή δικαιοσύνης κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass