Εργασίες αποκατάστασης του Φράγματος Σαρανταπόρου

ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΝΟΛ

Δημοσίευση: 12 Απρ 2023 14:44

Προγραμματική σύμβαση για τη μελέτη αποκατάστασης του Φράγματος Σαρανταπόρου υπέγραψαν ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας και ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΑΕΝΟΛ Α.Ε. κ. Ελ. Φουρκιώτης. Αντικείμενο της μελέτης εφαρμογής είναι η γεωλογική και γεωτεχνική καταλληλότητα του υφιστάμενου Φράγματος Σαρανταπόρου, του εδάφους θεμελίωσης του άξονα του φράγματος και της λεκάνης κατάκλυσης, η εξέταση του σώματος του φράγματος, των κλίσεων των πρανών του σώματος του φράγματος, ο σχεδιασμός του υπερχειλιστή και η εξέταση της δυνατότητας παρεμβάσεων για την εξασφάλιση της καλής λειτουργίας του φράγματος.


Με την ευκαιρία της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης ο δήμαρχος Ελασσόνας τόνισε πως η μελέτη εφαρμογής για την αποκατάσταση του Φράγματος Σαρανταπόρου αποτελούσε ζητούμενο ετών, καθώς η διαχείριση των υδάτινων πόρων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα θέματα για τους δήμους στη χώρα. Η μελέτη θα εκπονηθεί από μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΑΕΝΟΛ και εξωτερικούς συνεργάτες με το ποσό των 50.743,02 ευρώ επιτυγχάνοντας έκπτωση 74% στο ποσό του προϋπολογισμού της μελέτης.
Η θέση του φράγματος ανήκει διοικητικά στη Δ.Κ. Σαρανταπόρου του Δήμου Ελασσόνας. Βρίσκεται στην περιοχή Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Σαρανταπόρου και απέχει 1,2 km Ν από τον οικισμό. Το φράγμα, από κατασκευαστικής πλευράς χαρακτηρίζεται ως χωμάτινο και ομογενές. Ο άξονας του φράγματος έχει μήκος 85 μ. και το ύψος εκτιμάται σε 20 μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass