Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2023 14:00

Εορταστικό διήμερο Προφήτη Ηλία
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙ ΑΓΙΑΣ

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος και η Τοπική Κοινότητα Μεταξοχωρίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διοργανώνουν σήμερα Τετάρτη 19 και αύριο Πέμπτη 20 Ιουλίου, με αφορμή την εορτή του Προφήτη Ηλία, την εκδήλωση «Στου Προφήτη Ηλία τα σοκάκια», σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

Σήμερα Τετάρτη 19 Ιουλίου, μετά τον Εσπερινό, τραγούδια για τα 100 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης, από τη χορωδία του Π.Ε.Σ. Μεταξοχωρίου, υπό τη διεύθυνση της Φανής Πολυμέρου, με τον Νίκο Γρίβα στην κιθάρα και τον Βαγγέλη Τσιαπλέ σε παραδοσιακά όργανα. Θα διαβαστούν αποσπάσματα από το βιβλίο «Σμύρνη Περίκαλλη και Χιλιοτραγουδισμένη» από τη θεατρολόγο – ηθοποιό Θεοδώρα Μουκούλη. Αύριο Πέμπτη 20 Ιουλίου, στις 7:00 μ.μ., στην κάτω πλατεία του χωριού, ο Δημοσθένης Χαρούλης «Παραμυθάς Αίσωπος» θα διηγηθεί στα παιδιά διδακτικά παραμύθια και θα παίξουν διασκεδαστικά παιχνίδια. Στις 8:30 μ.μ., στην πλατεία, χορός σε ρυθμούς Zumba για μικρούς και μεγάλους με τη Νατάσα Αλεξάνδρου. 

 

Πανηγυρίζουν εξωκλήσια στο Χειμάδι
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΚΕΛΛΑΣ

Αύριο και στις 22 Ιουλίου η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Προφήτη Ηλία και της Αγίας ενδόξου Μαρκέλλας της Χιοπολίτιδος και Αγίας Μαγδαληνής. Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών έχει ως εξής: Σήμερα στις 7.15 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμήν του Προφήτη Ηλία. Αύριο Πέμπτη στις 7.00 π.μ. θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία. Μεθαύριο Παρασκευή 21 Ιουλίου στις 7.15 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμήν της Αγίας ενδόξου Μαρκέλλας Παρθενομάρτυρος της Χιοπολίτιδος και Αγίας Μαγδαληνής. Το Σάββατο 22 Ιουλίου στις 7.00 π.μ. θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία. Προς αγιασμό των πιστών, θα τεθεί σε προσκύνηση βραχάκι ποτισμένο με το αίμα της Αγίας ενδόξου Μαρκέλλας προερχόμενο από τον τόπο του μαρτυρίου της, τη Χίο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass