Πρόωρες αγορές σχολικών... λόγω εκπτώσεων

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, ΚΑΘΩΣ Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΟΥΔΟΥΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2023 13:30

Της Νατάσας Πολυγένη

Παραδοσιακά οι αρχές του Σεπτεμβρίου είναι η περίοδος κατά την οποία οι γονείς και τα παιδιά κατακλύζουν τα καταστήματα σχολικών ειδών, αναζητώντας τα απαραίτητα για τις απαιτήσεις της καθημερινότητας στο σχολείο. Αυτό ξέραμε τουλάχιστον μέχρι πριν λίγα χρόνια. Δυστυχώς, η δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά, αλλά και η ακρίβεια που οδήγησε στην εκτόξευση τιμών, αλλάζουν τις αγοραστικές συνήθειες.
Τα τελευταία χρόνια αρκετοί είναι εκείνοι που περιμένουν τις εκπτώσεις για να προμηθευτούν τα βασικά, αλλά και πιο ακριβά σχολικά είδη, αφού πολλά καταστήματα πωλούν τσάντες και κασετίνες στη μισή τιμή.
Οι γονείς που έχουν περισσότερα από ένα παιδιά στο σχολείο προτιμούν να μοιράσουν τα έξοδα και να κάνουν κάποιες αγορές το καλοκαίρι, καθώς τον Σεπτέμβριο είναι ακόμα δυσκολότερο να ανταπεξέλθουν, αφού θα πρέπει να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Η Νίκη Χατζή, εργαζόμενη και η ίδια στον ιδιωτικό τομέα με τον βασικό μισθό και δύο παιδιά, ένα στο Δημοτικό και ένα στο Γυμνάσιο, ήταν χθες στην αγορά της Λάρισας για να ψωνίσει σχολικά. «Μπορεί να φαίνεται περίεργο μέσα στον Ιούλιο να ψωνίζει κάποιος σχολικά, αλλά είναι ιδανική ευκαιρία να βρεις ποιοτικά είδη ακόμη και στη μισή τιμή. Επώνυμες τσάντες που τον Σεπτέμβριο θα κοστίζουν 70 και 80 ευρώ, τις βρίσκεις στη μισή τιμή, όπως και κασετίνες.
Για τον γιο μου στο Δημοτικό αγόρασα διπλή κασετίνα γεμάτη στα 7 ευρώ. Πέρυσι ξόδεψα περίπου 16 ευρώ. Παγουρίνο για το σχολείο ή ακόμη και σε κάποια καταστήματα που έχουν εκπτώσεις σε χειμερινές φόρμες και μπουφάν είναι ό,τι πρέπει για μια οικογένεια που τον Σεπτέμβριο θα φαίνονται όλα βουνό. Σαφώς και δεν μπορούμε να αγοράσουμε κάποια πράγματα, όπως τετράδια, γιατί θα μας δώσουν λίστα, αλλά αυτά που είναι πιο τσουχτερά στην τιμή μπορούμε να τα προμηθευτούμε από τώρα, αν έχουμε βάλει στην άκρη κάτι γι’ αυτόν τον σκοπό.
Κάποιοι ίσως πουν ότι αυτά που είναι σε εκπτώσεις είναι περσινά σχέδια, αλλά εμάς δεν μας ενδιαφέρει καθόλου. Δίνουμε σημασία στην ποιότητα. Νομίζω ότι και τα ίδια τα παιδιά τα έχουν ξεπεράσει αυτά. Βέβαια, όλα έχουν να κάνουν με τα μηνύματα που τους περνάει η οικογένεια» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Πάντως, όσοι βρίσκονται στην πόλη και μπορούν να διαθέσουν κάποιο ποσό για την αγορά σχολικών ειδών που θα χρειαστούν τα βλαστάρια τους τη νέα σχολική χρονιά, μπορούν να κάνουν μια βόλτα στα βιβλιοπωλεία και παιχνιδάδικα της πόλης και να ανακαλύψουν πραγματικά «διαμάντια» σε συμφέρουσες τιμές. Η ποικιλία είναι τεράστια και καλύπτεται κάθε μικρή και μεγάλη ανάγκη του σχολικού βίου.
Οι περισσότεροι γονείς, πάντως, δηλώνουν ότι αυτόν τον μήνα έχουν κόψει άλλα έξοδα, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες των παιδιών. Υπάρχουν, σαφώς, και γονείς, που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά και αγοράζουν τα άκρως απαραίτητα. Οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του γενικού πληθυσμού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass