«Εχασαν» τον αγαπημένο τους ιερέα

ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΑΓΙΑ «ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΝ» ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2023 13:00

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Σε βαθιά θλίψη περιέπεσε από χθες, τόσο η μικρή κοινωνία του Μεταξοχωρίου, όσο και γενικότερα ο κόσμος της ευρύτερης περιοχής της Αγιάς, μετά το απρόσμενο – για τους περισσότερους – άγγελμα της εκδημίας του ιερέα, εφημέριου του Μεταξοχωρίου, πρωτοπρεσβύτερου Ιωάννη Σαμαρά.
Ενός απλού, ταπεινού, ιδιαίτερα αγαπητού και ευρέως συμπαθή ιερέα. Ενός καλού λευίτη, του οποίου η μνήμη θα παραμείνει ανεξίτηλα γραμμένη στην καρδιά και στο μυαλό όλων των Μεταξοχωριτών και Αγιωτών. Ενός αγαθού κληρικού που άσκησε με αυταπάρνηση, ευπρέπεια και σεμνότητα το ιερό λειτούργημά του, τη διακονία στον Θεό και στον άνθρωπο, κληρικού που έχαιρε της αγάπης του ποιμνίου του και τύγχανε της «έξωθεν καλής μαρτυρίας».
Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος:
«Μετά πολλής θλίψεως, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος αναγγέλλει την εις Κύριον εκδημία του Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Σαμαρά, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Μεταξοχωρίου, ο οποίος εκοιμήθη, από φυσικά αίτια, σε ηλικία 67 ετών. Επρόκειτο για σεμνό και ιεροπρεπή Κληρικό, ιδιαιτέρως αγαπητό από τον λαό της επαρχίας Αγιάς.
Ο π. Ιωάννης γεννήθηκε στο Μεταξοχώρι το 1955 και ήταν απόφοιτος της Μέσης Νυκτερινής Ιερατικής Σχολής Αθηνών.
Διάκονος χειροτονήθηκε το 1983 και Πρεσβύτερος το 1984 από τον τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Χριστόδουλο, ο οποίος το 1993 του απένειμε το οφίκιο του Οικονόμου. Το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου έλαβε το 2020 από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.
Αρχικώς, και για μικρό χρονικό διάστημα, διορίστηκε Εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μελιβοίας και στη συνέχεια τοποθετήθηκε στην ενορία της γενέτειράς του, όπου υπηρέτησε έως το τέλος της ζωής του. Ο εκλιπών ιερεύς ήταν έγγαμος, πατέρας οκτώ τέκνων και παππούς πέντε εγγονών».
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα Πέμπτη 3 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μεταξοχωρίου, στις 10:00 π.μ., αμέσως μετά τη θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass