Τον εξαπάτησαν, ενώ … δανείστηκε για να πάρει το Market Pass

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 2.900,98 ΕΥΡΩ!

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2023 13:50

Μπορεί οι δικαιούχοι του μέτρου οικονομικής βοήθειας των νοικοκυριών για την κάλυψη μέρους του αυξημένου κόστους του δείκτη τιμών καταναλωτή (Market Pass) να τελούν εν αναμονή της καταβολής της επόμενης δόσης, αλλά αυτό δεν εμποδίζει κατά πώς φαίνεται τους απατεώνες να σκαρφίζονται τεχνάσματα για να εξαπατήσουν ανυποψίαστους.


Όπως συνέβη με έναν 56χρονο κάτοικο χωριού του Δήμου Κιλελέρ ο οποίος δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο που τον ενημέρωσε ότι είναι δικαιούχος του επιδόματος. Με την μάλλον πρωτοφανή προϋπόθεση ότι για να λάβει το επίδομα θα πρέπει να έχει στον τραπεζικό του λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 2.900 ευρώ.
Ο 56χρονος για να μην απολέσει το επίδομα, όπως του… κατέστησε σαφές ο απατεώνας, πήγε και δανείστηκε ο άνθρωπος, με αποτέλεσμα ο ίδιος αλλά και ο φίλος του που τον δάνεισε, να χάσουν συνολικά 3.140 ευρώ.
Ο 56χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», προχθές το απόγευμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον άγνωστο άνδρα ο οποίος τον ενημέρωσε ότι είναι «δικαιούχος» του προγράμματος Market Pass, αλλά προϋπόθεση για να εισπράξει τα επιδόματα ήταν να έχει στον τραπεζικό του λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 2.900,98 ευρώ. Ο 56χρονος δήλωσε πως δεν είχε τα χρήματα αυτά, με τον απατεώνα να του αντιπροτείνει να δανειστεί από φιλικό ή συγγενικό του πρόσωπο γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα… έχανε τα επιδόματα.
Έτσι ο 56χρονος απευθύνθηκε στον 20χρονο φίλο του και εκείνος προσφέρθηκε να του δανείσει τα χρήματα. Λίγο αργότερα οι δυο φίλοι πήγαν μαζί σε ΑΤΜ τράπεζας και μέσω τραπεζικής κάρτας του 20χρονου μετέφεραν σε τραπεζικό λογαριασμό τρίτου το χρηματικό ποσό των 2.900,98 ευρώ που υποτίθεται θα αποτελούσε την προϋπόθεση για την καταβολή του Market Pass. Στη συνέχεια κατέθεσαν και επιπλέον 240 ευρώ στον λογαριασμό του απατεώνα.
Οι δύο φίλοι κατάλαβαν εκ των υστέρων την απάτη σε βάρος τους και παρά τις προσπάθειες άμεσης ακύρωσης της χρεωστικής κάρτας, δεν κατάφεραν να ακυρώσουν τις δύο πράξεις με αποτέλεσμα να χάσουν 3.140 ευρώ. Οι δύο φίλοι κατήγγειλαν την απάτη σε βάρος τους, με το Αστυνομικό Τμήμα Κιλελέρ να ερευνά την υπόθεση.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass