Ημέρα Μνήμης και Τιμής στη Φιλιππούπολη

*Για τους προγόνους κατοίκων της συνοικίας από την Ανατολική Ρωμυλία* Από την Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2023 14:55

Η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Τιμής και Μνήμης των Προγόνων, τέλεσε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, στη συνοικία της Φιλιππούπολης, μνημόσυνο για τους Ανατολικορωμυλιώτες προγόνους και αποβιώσαντα μέλη της Λέσχης.

Η ΕΜΛ Φιλιππούπολης με απόφαση του ΔΣ το 2019, καθιέρωσε το Σάββατο, πριν τον Άγιο Δημήτριο ως Ημέρα Μνήμης και Τιμής των Προγόνων από την Ανατολική Ρωμυλία.
«Το συγκεκριμένο Σάββατο οι πρόγονοί μας, τιμούσαν τους προπάτορές τους, ένα έθιμο που έφεραν από την αλησμόνητη πατρίδα, το οποίο συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας» αναφέρουν τα μέλη της Λέσχης.
Μετά το μνημόσυνο έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο για τους Πρόσφυγες από την Ανατολική Ρωμυλία στην ομώνυμη πλατεία στη Φιλιππούπολη.
Στεφάνια κατέθεσαν: ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Λαδόπουλος εκ μέρους του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, ο αντιδήμαρχος κ. Θάνος Αδαμόπουλος εκ μέρους του δημάρχου Λαρισαίων κ. Καλογιάννη, η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας – Βόρειας Θράκης, κ. Μαρία Ασανιώτου Μαρία, η γ.γ. του Συλλόγου Αν. Ρωμυλίας Ν. Λάρισας κ. Πετρούλα Κυράτσα-Σκούρτια, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας κ. Χρήστος Τοπαλίδης, ο κ. Μιχάλης Μιτζαρίδης εκπροσωπώντας τους πρεσβύτερους κατοίκους της συνοικίας και ο πρόεδρος της Λέσχης κ. Σιδέρης Δελαρούδης.
Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ρίτα Απρίλη, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Βούλγαρης, ο αναπλ. πρόεδρος της 1ης Κοινότητας κ. Αργύρης Ντεούδης, η σύμβουλος της 1ης Κοινότητας κ. Σοφία Απρίλη καθώς και απόγονοι των προσφύγων από την Ανατολική Ρωμυλία. Μήνυμα απέστειλαν, ο βουλευτής ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, εκφράζοντας αισθήματα τιμής, προς τους προγόνους των μελών. Η ΕΜΛ Φιλιππούπολης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στον εορτασμό της Ημέρας Μνήμης και Τιμής των Προγόνων, μια προσπάθεια για τη διατήρηση της συλλογικής ιστορικής μνήμης.
Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass