«Στα κάγκελα» οι πλημμυροπαθείς

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ –ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΕ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ -«ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΡΩΓΗ» ΔΗΛΩΣΑΝ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2023 14:00

Φωνή διαμαρτυρίας για την κατάσταση που βιώνουν όλοι οι πλημμυροπαθείς τόσο της πόλης της Λάρισας όσο και των γύρω οικισμών και χωριών, ύψωσαν από την Κεντρική πλατεία της Λάρισας χθες εκατοντάδες πολίτες.

Συγκεκριμένα, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στο Δημαρχείο Λάρισας και στην Περιφέρεια, όπου και παραδόθηκε ψήφισμα με τα αιτήματά τους.
Η κ. Στεργιανοπούλου εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Πλημμυροπαθών Γιάννουλης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αυτό που εμείς βλέπουμε είναι το δούλεμα εναντίον μας.
Έχουμε εκθέσει όλα τα αιτήματά μας προς κάθε αρμόδιο και κάθε κατεύθυνση, αλλά σχεδόν κανένα δεν έχει λυθεί». Ωστόσο υπογράμμισε πως θα συνεχίσουν να ζητούν αγωνιστικά την επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων τους.
Η κ. Λίτσα Γούναρη εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Πλημμυροπαθών Αγίου Θωμά είπε μεταξύ άλλων: «Μας εμπαίζουν» καθώς κοιτάνε συνεχώς τους λογαριασμούς της τράπεζας και δεν βλέπουν χρήματα. Διευκρίνισε ωστόσο πως το ποσό των 6.600 ευρώ δεν θα είναι τόσο για όλους καθώς θα δοθεί αναλογικά με τη ζημιά του καθένα, ενώ είπε πως δεν πρέπει να περιμένουν άλλα χρήματα.
Μίλησε για τους λογαριασμούς του νερού που τους υποσχέθηκαν ότι θα είναι δωρεάν για τα επόμενα δύο χρόνια, και τόνισε ότι παράλληλα είδε ανθρώπους να κάνουν μετρήσεις κατανάλωσης, την ώρα που ακόμα καθαρίζουν από τις λάσπες τα σπίτια τους.
Στη συνέχεια τοποθετήθηκε η κ. Μαρία Μπούσιου από την Επιτροπή Πλημμυροπαθών Κουλουρίου κάνοντας λόγο για έλλειψη στήριξης από κάθε πλευρά και έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων. Τόνισε ωστόσο πως μπορεί να είναι κατεστραμμένοι, αλλά θα παραμείνουν ενωμένοι για να έχουν αποτέλεσμα.
Από την πλευρά της η κ. Κατερίνα Τσιλοφύτη εκ μέρους της Επιτροπής Πλημμυροπαθών Φαλάνης εξήγησε πως οι κάτοικοι τόσο της Φαλάνης όσο και του Δασοχωρίου ακόμα μετρούν τις πληγές τους και πως παλεύουν μόνοι τους «έχοντας τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου και των αλληλέγγυων, με την επίσημη πολιτεία να απουσιάζει και να μην υπάρχει ουσιαστικός σχεδιασμός από την κυβέρνηση».
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Γ. Σκόκας, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «για τα μεγάλα προβλήματα που έφερε η φονική πλημμύρα δεν έχουν δοθεί ουσιαστικές λύσεις» και πως «δεν υπάρχουν ουσιαστικές απαντήσεις για πάρα πολλά από αυτά. Ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, έχει γίνει κυρίως από τον ίδιο τον κόσμο και την αλληλεγγύη του λαού και πολύ λίγο από την κρατική αρωγή. Νερά που αντλήθηκαν, σπίτια και χώροι που καθαρίστηκαν, έγιναν με τις πλάτες των ίδιων των πληγέντων. Δεν υπάρχει σχεδιασμός για άμεση κι ολοκληρωμένη λύση για το πρόβλημα της στέγασης».
Πρόσθεσε επίσης πως «όλοι μιλούν για μετατροπή περιοχών σε υγειονομικές βόμβες» και «μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης για μια τέτοια επικίνδυνη υγειονομικά κατάσταση». Σημείωσε επίσης ότι το μεγαλύτερο μέρος των πληγέντων δεν έχει πάρει ούτε κι αυτή την πρώτη αρωγή.
Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass