Τιμάται η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940

*ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ *Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜ. ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Με λαμπρότητα και τις καθιερωμένες παρελάσεις θα τιμηθεί η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 αύριο Σάββατο.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα εορτασμού στους Δήμους της Π.Ε. Λάρισας έχει ως ακολούθως:
ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
-Σήμερα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου: Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας της 26ης μέχρι και της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2023. Φωταγώγηση των δημόσιων, δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου, λαμβάνοντας μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας.
Εορταστικές εκδηλώσεις και ομιλίες σε όλες τις Σχολές, σχολεία και Ιδρύματα της πόλης από καθηγητές/-τριες και δασκάλους/-ες σχετικά με την εθνική επέτειο.
12:00 μ.: Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές/-τριες, σπουδαστές, προσκόπους, οδηγούς, φορείς και συλλόγους στο Ηρώο Πεσόντων στο Φρούριο Λάρισας.
-Αύριο, Σάββατο 28 Οκτωβρίου: 07:00 π.μ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Εωθινό από τη μουσική της 1ης Στρατιάς και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. 08:00 π.μ.: Επίσημη έπαρση σημαίας. 10:30 π.μ.: Άφιξη επισήμων και έναρξη δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, σεβασμιότατος κ.κ. Ιερώνυμος.
Μετά το τέλος της δοξολογίας και εντός του Ιερού Ναού θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα Αρίδα Σοφία, διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης.
11:00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από ανώτατες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκπροσώπους της Εθνικής Αντίστασης όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων.
11:30 π.μ.: Παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μαθητών/-τριών, προσκόπων, οδηγών, Πολιτιστικών Συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Λάρισα ορίστηκε να είναι ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.
ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ
Την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου γιορτάζει ο Δήμος Κιλελέρ και για αύριο Σάββατο έχει καταρτίσει το εξής πρόγραμμα: Προσέλευση των αρχών στον χώρο του ΚΑΠΗ στη Νίκαια στις 9:30 π.μ. και στη συνέχεια εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου μετά τη δοξολογία θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας ο διευθυντής του Λυκείου Νίκαιας κ. Δημήτριος Σακελλαρίου.
Στη συνέχεια, στις 10:45 π.μ. θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον χώρο του μνημείου στην πλατεία.
Η εκδήλωση θα περατωθεί με παρέλαση των μαθητών και μαθητριών των σχολείων της Νίκαιας επί της οδού Φαρσάλων. Παρόμοιες εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ.
ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα γιορτασθεί στον Δήμο Τυρνάβου ως εξής:
-Σήμερα Παρασκευή 27 Οκτωβρίου: Κατά τη διάρκεια της ημέρας αυτής θα γίνουν όλες οι καθιερωμένες σχολικές γιορτές. Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης που βρίσκεται στο πάρκο Τούμπα. 12.00 μ.: Πέρας άφιξης των σχολείων. 12.05 μ.μ.: Πέρας άφιξης των επισήμων. 12.10 μ.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές/-τριες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας.
-Σάββατο 28 Οκτωβρίου: 7.30 π.μ.: Θα χτυπήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών από όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλης.
8.30 π.μ.: Έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική πλατεία της πόλης, παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου.
10.30 π.μ.: Πέρας προσέλευσης μαθητών/-τριών, Συλλόγων, Σωματείων με τις Σημαίες και τα λάβαρά τους στον Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης.
10.40 π.μ.: Πέρας προσέλευσης επισήμων και των προσκεκλημένων στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης.
10.45 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης, στην οποία θα λάβει μέρος όλος ο ιερός κλήρος της πόλης.
11.00 π.μ.: Μετάβαση στην Κεντρική πλατεία, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων.
Στη συνέχεια θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων νεκρών και τέλος, ο Εθνικός Ύμνος από τη Φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου.
Ο πανηγυρικός της ημέρας λόγος θα εκφωνηθεί από τον κ. Νικόλαο Πορτέση, διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου.
12.00 μ.: Θα ακολουθήσει η παρέλαση με την ακόλουθη σειρά:
Φιλαρμονική Δήμου Τυρνάβου, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια, Σύλλογοι.
17.30: Υποστολή της σημαίας παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου.
ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ
Στο Αμπελώνα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Σήμερα Παρασκευή 27 Οκτωβρίου: Κατά τη διάρκεια της ημέρας αυτής θα γίνουν όλες οι καθιερωμένες σχολικές γιορτές.
Αύριο Σάββατο 28 Οκτωβρίου: 07.30 π.μ.: Θα χτυπήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών από όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλης του Αμπελώνα.
08.00 π.μ.: Έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική πλατεία της πόλης του Αμπελώνα.
09.50 π.μ.: Πέρας προσέλευσης επισήμων και μαθητών/-τριών με τις σημαίες στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αμπελώνα.
10.15 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στην οποία θα λάβει μέρος όλος ο ιερός κλήρος της πόλης.
10.25 π.μ.: Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Σταυρούλα Κουβέλα, διευθύντρια του 3ου Νηπιαγωγείου Αμπελώνα.
10.30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων. Κατάθεση στεφάνων.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής. Εθνικός Ύμνος.
11.00 π.μ.: Παρέλαση των μαθητών/-τριών των Δημοτικών Σχολείων, του Γυμνασίου και του Λυκείου Αμπελώνα και Συλλόγων.
17.00: Υποστολή Σημαίας.
ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ
Το πρόγραμμα της γιορτής περιλαμβάνει: Σήμερα Παρασκευή: Γενικό σημαιοστολισμό των δημοσίων, δημοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων, καθώς και όλων των Ν.Π.Δ.Δ και Ν.Π.Ι.Δ, των οικιών της Δημ. Κοιν. Συκουρίου από της 8ης πρωινής ώρας της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου του 2023. Φωταγώγηση των ανωτέρω καταστημάτων τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2023. Διακόσμηση εορταστική στις προθήκες των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων.
Την 27η Οκτωβρίου με τη φροντίδα των δ/ντών των Σχολείων θα οργανωθούν ειδικές συγκεντρώσεις και ομιλίες από ομιλητές/-τριες που θα οριστούν σε όλα τα Σχολεία της Δημ. Κοινότητας Συκουρίου.
-Σάββατο 28 Οκτωβρίου:
07.00 π.μ.: Η μπάντα της Mουσικής Σχολής του Δήμου θα παιανίσει στους δρόμους του Συκουρίου εθνικά εμβατήρια.
08.00 π.μ.: Θα ηχήσει τρεις φορές η σειρήνα, θα ακολουθήσουν ισάριθμες κωδωνοκρουσίες από τον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου & Ελένης και 28 πυροβολισμοί από τους προσκόπους.
08.30 π.μ.: Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο των Ηρώων με τη φροντίδα του Δήμου και τη συμμετοχή των προσκόπων.
10.00 π.μ.: Υποδοχή επισήμων από την μπάντα της Μουσικής Σχολής και από τις σημαίες των Σχολείων και των Προσκόπων, τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Iερό Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης Συκουρίου. Στη δοξολογία θα παραστούν οι Τοπικές Αρχές, Σχολεία, πρόσκοποι, Σύλλογοι, Σωματεία και ο λαός της Δημ. Κοινότητας Συκουρίου.
Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας μέσα στον χώρο της εκκλησίας, μετά τη δοξολογία, από τη γυμνασιάρχη Συκουρίου κ. Ιωάννα Ματθαίου.
Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο των Ηρώων από τις Τοπικές Αρχές, καθώς και από Φορείς και Οργανώσεις.
Τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών μας και θα ψαλεί ο Εθνικός Ύμνος από τμήμα μαθητών και μαθητριών του Λυκείου υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου μας.
Παρέλαση στην οδό Αγίου Κων/νου από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου μας.
Παρέλαση του 1ου Συστήματος Προσκόπων Συκουρίου με τη συνοδεία του τμήματος κρουστών του.
Αποχώρηση Φιλαρμονικής Δήμου.
-19.00: Λαμπαδηφορία και υποστολή σημαίας από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Συκουρίου.
ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στον Δήμο Φαρσάλων, σήμερα Παρασκευή, παραμονή της εορτής, θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός στις δημόσιες υπηρεσίες, στα καταστήματα και στις οικίες. Ομιλίες στα σχολεία από εκπαιδευτικούς για την επέτειο. Στις 12.00 μ. θα γίνει προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων στην πλατεία Δημαρχείου από τους μαθητές και τις μαθήτριες των Σχολείων, τους οδηγούς και τους προσκόπους, παρουσία των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.
Αύριο, Σάββατο 28 Οκτωβρίου, στις 07:30 π.μ. θα πραγματοποιηθούν κωδωνοκρουσίες στους Ιερούς Ναούς της πόλης. Στις 8.00 π.μ. θα γίνει έπαρση της σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων, ενώ στις 10:00 π.μ. θα γίνει η προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής. Στις 10:15 π.μ. θα γίνει η επίσημη δοξολογία παρουσία των τοπικών αρχών. Στις 11:00 π.μ. θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου της πόλης. Παράταξη σημαιών των Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ (δυτικώς) και των Δημοτικών Σχολείων, οδηγών και προσκόπων (ανατολικώς) του Ηρώου. Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της πόλης. Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 2ου Γυμνασίου Φαρσάλων, κ. Γιαννούλα Γκρίνια. Θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές και τους φορείς της πόλης, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Στις 12.00 μ. θα γίνει παρέλαση των μαθητών/-τριών των σχολείων της πόλης, των Οδηγών και των Προσκόπων, επί της οδού Λαρίσης. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν στις 6:00 μ.μ. με την υποστολή της σημαίας στην πλατεία Δημαρχείου.
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ
Με κάθε επισημότητα θα γιορτασθεί στην Αγιά η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, που εξέδωσε ο Δήμος Αγιάς, από την 8η πρωινή ώρα σήμερα Παρασκευή 27 Οκτωβρίου έως και τη δύση του ηλίου αύριο Σάββατο 28 Οκτωβρίου, προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός των δημόσιων, δημοτικών, ιδιωτικών καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., τραπεζών και οικιών.
Σήμερα το πρωί στα σχολεία θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες εορτές, με ομιλίες, ποιήματα και θεατρικά, ενώ στις 11:30 π.μ. θα αποδοθούν τιμές στο Ηρώο των Πεσόντων από τους μαθητές και τις μαθήτριες, παρουσία των Τοπικών Αρχών.
Αύριο, στις 10:15 π.μ., θα συγκεντρωθούν οι επίσημοι στην Κεντρική πλατεία. Στις 10:30 π.μ. θα τελεσθεί η επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Αντωνίων και θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας. Στις 11:00 π.μ. θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων, θα κατατεθούν στεφάνια από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, οργανώσεις, φορείς και συγγενείς πεσόντων, θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακουστεί ο Εθνικός μας Ύμνος.
Στις 11:30 π.μ. θα γίνει η παρέλαση στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου των μαθητών/-τριών των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ.
ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Αύριο Σάββατο 28η Οκτωβρίου και ώρα 10:30 π.μ. θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου επίσημη δοξολογία για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Στις 7:30 π.μ. εκτέλεση Εωθινού από την μπάντα της Φιλαρμονικής του Δήμου, στις 8:30 π.μ. έπαρση σημαίας, στις 10:00 π.μ. προσέλευση εκπροσώπων σωματείων, οργανώσεων κ.λπ. στον Μητροπολιτικό Ναό, στις 10:15 π.μ. προσέλευση επισήμων στον Μητροπολιτικό Ναό, στις 10:30 π.μ. τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτωνος.
Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων, Εθνικός Ύμνος. Στις 11:00 π.μ. έναρξη παρέλασης πολιτικών τμημάτων επί της οδού 6ης Οκτωβρίου. Στις 6 :30 μ.μ. υποστολή σημαίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass