Δεν θα γίνει τελικά το Παζάρι

*ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ *«ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Η ΛΟΓΙΚΗ» ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2023 13:40

Την οριστική ματαίωση της φετινής διοργάνωσης του Παζαριού ανακοίνωσε χθες ο Δήμος Λαρισαίων, διευκρινίζοντας ότι για τη λήψη της απόφασης συνέβαλε το γεγονός ότι θα έπρεπε να επαναληφθούν χρονοβόρες διαδικασίες, η ολοκλήρωση των οποίων υπολογίζεται από τον Δήμο ότι θα συνέπιπτε με τα τέλη Νοεμβρίου – αρχές Δεκεμβρίου, χρονική περίοδος απαγορευτική για τη διοργάνωση εμποροπανήγυρης.

Ο Δήμος Λαρισαίων εξηγώντας την απόφασή του, σε ανακοίνωση σημειώνει πως «στις αρχές Σεπτεμβρίου και λόγω των πλημμυρών αποφασίστηκε η ματαίωση του Παζαριού της Λάρισας λόγω της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί στην πόλη και σ’ όλη τη Θεσσαλία. Η κατάσταση αυτή ωστόσο, με τις πλημμύρες που έπληξαν μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, οδήγησε στην ανάγκη να βρεθούν τρόποι για τη στήριξη των πληγέντων.
Στην προσπάθειά μας να διευρύνουμε τα μέτρα στήριξης, ύψους 6,1 εκατ. ευρώ που ανακοινώσαμε, προτείναμε να πραγματοποιηθεί το Παζάρι, το οποίο δίνει ένα σεβαστό έσοδο στον Δήμο Λαρισαίων, με την προϋπόθεση τα χρήματα αυτά να διατεθούν αποκλειστικά για τη στήριξη των πλημμυροπαθών. Στο θέμα αυτό είχαμε την κάθετη άρνηση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, παρά το γεγονός ότι συζητήθηκαν τρόποι ώστε να ωφεληθούν και οι ίδιοι οι έμποροι της πόλης.
Ταυτόχρονα, από τον έλεγχο της υπόθεσης που έγινε από τη νομική υπηρεσία του Δήμου και τη σχετική γνωμοδότηση προκειμένου να υπάρξουν οι απαραίτητες αποφάσεις υλοποίησης του Παζαριού, προκύπτει ότι πρέπει να συγκληθούν εκ νέου και να αποφασίσουν όλα τα όργανα του Δήμου (Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Δημοτικό Συμβούλιο σε δύο συνεδριάσεις), να ακολουθήσει ο έλεγχος νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και νέος διαγωνισμός. Ταυτόχρονα να τεκμηριωθεί επαρκώς το κατεπείγον της υπόθεσης, λόγω του νομικού πλαισίου της λειτουργίας των Δημοτικών Συμβουλίων, μετά τις εκλογές.
Όλα αυτά δεν επιτρέπουν να συνεχιστεί η διαδικασία του Παζαριού από το σημείο στο οποίο είχε φτάσει και καθιστούν, εν τέλει, αδύνατη τη διοργάνωση του» καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Λαρισαίων.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
«Καθώς φαίνεται επικράτησε τελικά η φωνή της λογικής….» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος δήλωσε:
«Θεωρώ ότι έγινε αυτό που έπρεπε να έχει γίνει εξαρχής. Δεν χρειαζόταν όλο αυτό το πισωγύρισμα, καθώς και αυτό ακόμη έκανε ζημιά στην ήδη μειωμένη αγοραστική κίνηση.
Ως Εμπορικός Σύλλογος σεβόμαστε τους θεσμούς οι οποίοι όμως θα πρέπει να υφίστανται, ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες και κανονιστικές και σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους. Μέσα στον Νοέμβριο, μια δύσκολη περίοδο για την ήδη βαριά έμμεσα πληττόμενη τοπική αγορά από τις πλημμύρες και στο κατώφλι της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τη λειτουργία της εμποροπανήγυρης.
Οπότε πολύ ορθά έπραξε εν τέλει η Δημοτική Αρχή σεβόμενη το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, αλλά και όλων των επαγγελματιών της περιοχής.
Ως φορέας θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας είναι η τοπική αγορά της πόλης και κατ΄ επέκταση μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας, εκπροσωπώντας χιλιάδες οικογένειες, λειτουργώντας νόμιμα όλο τον χρόνο, σεβόμενη όλες τις νομοθεσίες και τις κανονιστικές και την οποία πρέπει να στηρίζουμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass