Διαμαρτυρία πλημμυροπαθών

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2023 14:40

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο της Λάρισας, αύριο, στις 13.00, καλούν όλους τους πλημμυροπαθείς με στόχο τη διεκδίκηση λύσεων για τα μεγάλα προβλήματά τους οι Επιτροπές Πλημμυροπαθών των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης (παλιών και νέων), της Φαλάνης, του Αγίου Θωμά και του Κουλουρίου. Όπως αναφέρεται, μάλιστα, και σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε: «Πέρασαν 50 ημέρες από τη μεγάλη πλημμύρα, αλλά η Κυβέρνηση, η Δημοτική Αρχή Λαρισαίων και η Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας δεν τα έχουν επιλύσει ακόμη, ταλαιπωρώντας τους χιλιάδες πλημμυροπαθείς που βρίσκονται σε απόγνωση και αγανακτισμένοι από την αδιαφορία των αρμοδίων. Η μεγάλη πλειοψηφία δεν έλαβε ακόμη ούτε ένα ευρώ αποζημίωση, ορισμένοι έλαβαν ελάχιστα χρήματα που δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τη ζημιά που υπέστησαν. Δεν έχει ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημά μας για 100% αποζημίωση για την καταστραμμένη οικοσκευή κάθε οικογένειας, τα σπίτια, τα καταστήματα, τα χωράφια, τις κτηνοτροφικές μονάδες, για τα οποία πληρώνουμε και ΕΝΦΙΑ. Ούτε, βέβαια, έδωσε το ειδικό βοήθημα 1.500 ευρώ σε κάθε πλημμυροπαθή οικογένεια, για να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες.

Ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας κ. Τριαντόπουλος δεν έχει συναντήσει καμία Επιτροπή ακόμη, παρ’ ότι ζητήθηκε από την Επιτροπή των Εργατικών Κατοικιών.
Δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος για να διαπιστωθεί η στατική επάρκεια των οικοδομών και των δημόσιων κτιρίων.
Η Δημοτική Αρχή Λάρισας, η Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας και η Κυβέρνηση δεν έλυσαν ακόμη το πρόβλημα της στέγασης όσων κατοίκων τα σπίτια είναι ακατοίκητα και δεν έχουν οικοσκευή, με ενοικίαση διαμερισμάτων, χωρίς να επιβαρυνθούν οι πληγέντες, όπως ζητάμε. Μάλιστα, από την Υπηρεσία της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου ασκούνται πιέσεις σε φιλοξενούμενους σε ξενοδοχεία να τα εγκαταλείψουν, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να επιστρέψουν στο σπίτι τους.
Ενώ η Δημοτική Αρχή Λάρισας ανακοίνωσε ορισμένα μέτρα για τους πλημμυροπαθείς (απαλλαγή από ανταποδοτικά τέλη, από λογαριασμούς ΔΕΥΑΛ, από τροφεία Παιδικών Σταθμών), μέχρι τώρα δεν έχει δρομολογηθεί τίποτα στην πράξη.
Η Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν συνέδραμε στους κατοίκους για την απομάκρυνση των άχρηστων οικοσκευών από τα σπίτια τους, αλλά δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη την αποκομιδή από ορισμένες περιοχές, δεν έχει πλύνει ακόμη τους δρόμους, δεν καθάρισε ακόμη τα φρεάτια των ομβρίων, ούτε αποκατέστησε τη λειτουργία των θυροφραγμάτων των αγωγών των ομβρίων.
Ενώ όλοι τους μιλούν για υγειονομική βόμβα, κανένας ψεκασμός, καμία απολύμανση δεν έγινε από Δήμο, Περιφέρεια, Κυβέρνηση. Οι εμβολιασμοί για τέτανο και τα τεστ για αντισώματα για ηπατίτιδα Α δεν προχώρησαν με οργανωμένο τρόπο, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανεμβολίαστο μεγάλο τμήμα των κατοίκων». Τέλος, καμία παρέμβαση δεν έγινε μετά την πλημμύρα, για την ενίσχυση των αναχωμάτων στην κοίτη του Πηνειού, πέραν των προσωρινών αποκαταστάσεων των σπασμένων αναχωμάτων, ούτε καθαρισμός του Πηνειού και αποστραγγιστικών τάφρων» καταλήγει η ανακοίνωση των Επιτροπών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass