Αγώνας υπέρ της Παλαιστίνης

ΓΙΓΑΝΤΟΠΑΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ – ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δημοσίευση: 02 Νοε 2023 13:46

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στη Λάρισα για τη στήριξη της Παλαιστίνης.

Χθες το πρωί αναρτήθηκε μεγάλο πανό του Εργατικού Κέντρου στο Δημαρχείο της πόλης με σύνθημα «Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά- όχι στην ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης που πληρώνει κι ο λαός του Ισραήλ». Στη συνέχεια παρατέθηκε συνέντευξη Τύπου από ΕΚΛ και Επιτροπή Ειρήνης με αφορμή την κινητοποίηση του Σαββάτου 4 Νοεμβρίου και ώρα 12.00 στην Κεντρική Πλατεία. Πρόκειται για μια ακόμα κινητοποίηση που έρχεται ως συνέχεια των προηγούμενων στο κέντρο της Λάρισας.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του ΕΚΛ κ. Γιάννης Σκόκας άσκησε σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση, όπως και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις, για τη στάση τους στον συγκεκριμένο πόλεμο. Παράλληλα βέβαια στάθηκε και στην ενέργεια της Δημοτικής Αρχής της Λάρισας να κατεβάσει το πανό από το Δημαρχείο την οποία και «κατήγγειλε».
Από την πλευρά της η κ. Δήμητρα Παπαστεργίου, εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας, εξήγησε πως δεν είναι εναντίον του εβραϊκού λαού ούτε υπάρχει κάποιο ζήτημα με τους Εβραίους που ζούνε στη Λάρισα.
Τόνισε πως καταγγέλλουν τη στάση της κυβέρνησης του Νετανιάχου.
Μάλιστα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής:
«Τα γεγονότα που εκτυλίσσονται όλες αυτές τις μέρες δεν είναι “κεραυνός εν αιθρία”. Εδώ και χρόνια αποτελούν καθημερινότητα οι τρομοκρατικές εισβολές του ισραηλινού κατοχικού στρατού σε πόλεις της Δυτικής Όχθης, που αφήνουν πίσω τους πλήθος νεκρών και τραυματιών, ισοπεδωμένα χωριά και συνοικίες.
Ότι δεν πέτυχε το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ τόσα χρόνια με τους εποικισμούς, τις δολοφονίες χιλιάδων Παλαιστινίων, ανάμεσά τους και πολλών παιδιών, τις φυλακίσεις και τους βασανισμούς στελεχών της παλαιστινιακής αντίστασης, επιχειρούν να το κάνουν τώρα, με έναν καθολικό πόλεμο ενάντια σε αυτούς που αποκαλούν «τρομοκράτες», και οδηγεί σε γενικευμένη ανάφλεξη όλη τη Μέση Ανατολή.
Με άλλα λόγια, ο γνωστός «πόλεμος ενάντια στην τρομοκρατία» αναβιώνει τώρα στην Παλαιστίνη ως το «εργαλείο» για να γίνει πράξη ο διακαής πόθος των Ισραηλινών, που είναι να απαλλαγούν με όλους τους τρόπους από τον Παλαιστινιακό λαό.
Δηλαδή τα γεράκια του πολέμου, το Ισραήλ και οι ΝΑΤΟικοί του σύμμαχοι, ζητάνε «να πληρώσει» η Χαμάς το τίμημα ως «τρομοκρατική οργάνωση» και εξαπολύουν μια χωρίς προηγούμενο σφαγή σε βάρος των Παλαιστινίων, που απειλεί ακόμα και τη συνέχιση της ύπαρξής τους στην περιοχή, αν ευοδωθούν τα σενάρια του μαζικού εκτοπισμού τους από τη Λωρίδα της Γάζας σε γειτονικές χώρες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass