Γερμανικό έθιμο στη Λάρισα

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΤΙΝΟΥ

Δημοσίευση: 02 Νοε 2023 13:09

Η τοπική επιτροπή καθηγητών γερμανικής γλώσσας Λάρισας προσκαλεί όλα τα παιδιά και ενήλικες να συμμετέχουν στο αυστριακό και γερμανικό έθιμο «Laternenzugam Martinstag» το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου Μαρτίνου και διδάσκει στους μαθητές την προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Αυτή η γιορτή αποτελεί για τα παιδιά στην Κεντρική Ευρώπη μία ξεχωριστή ημέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας διασχίζουν τις συνοικίες των πόλεων σε μία πομπή με χρωματιστά φαναράκια και τραγουδούν παραδοσιακά τραγούδια αφιερωμένα στον Άγιο Μαρτίνο.
Στη Λάρισα η συγκέντρωση θα γίνει το Σάββατο 11.11.2023 στις 18.30 στην Κεντρική πλατεία, από όπου θα ξεκινήσει η πομπή με τα φαναράκια και οι συμμετέχοντες τραγουδώντας θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Ταχυδρομείου και μέσω της οδού Ασκληπιού θα βγουν στην οδό Βενιζέλου και στο ύψος του αγάλματος του αλόγου θα ολοκληρώσουν το έθιμο. Στην Κεντρική πλατεία θα συγκεντρωθούν σχολικά είδη και παιχνίδια για 23o Νηπιαγωγείο της πόλης στην Οδό Βόλου που έχει πληγεί από τις πλημμύρες της Θεσσαλίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρει ένα ή περισσότερα σχολικά είδη ή/και παιχνίδια, παραμύθια, ώστε να μειωθούν οι ανάγκες του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass