Ηρθαν, έκλεψαν και χάθηκαν οι κλέφτες της Νίκαιας

*ΤΟ ΑΤΜ ΠΕΡΙΕΙΧΕ 168.000 ΕΥΡΩ, ΕΝΩ 7.700 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΣΥΝΕΛΕΞΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ *ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΕΚΟΨΑΝ ΜΕ ΤΡΟΧΟ ΤΗ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΜ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΤΙΝΑΞΑΝ

Δημοσίευση: 03 Νοε 2023 13:40

Το δρομολόγιο διαφυγής των κλεφτών από τον νομό αναζητούν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, που ερευνούν την υπόθεση της κλοπής από αυτόματη ταμειολογιστική μηχανή (ΑΤΜ) της Εθνικής Τράπεζας, προχθές τα ξημερώματα, στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ.

Οι αστυνομικοί γνωρίζουν πως οι τουλάχιστον 4 δράστες βρέθηκαν οδικώς στη Λάρισα με επιβατικό αυτοκίνητο που έφερε κλεμμένες πινακίδες από την Αθήνα. Από την πλευρά τους, οι δράστες γνώριζαν ότι πρόκειται για ΑΤΜ παλαιού τύπου, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- είχαν μαζί τους και τροχό, με τον οποίο έκοψαν τη σιδερένια ενίσχυση πίσω από το ΑΤΜ στο άδειο, ισόγειο κατάστημα επί της οδού Λάρισας – Φαρσάλων, στο κέντρο της Νίκαιας.
Με την τεχνογνωσία της έκρηξης που προκάλεσαν, ανατίναξαν το ΑΤΜ, οι κασετίνες του οποίου περιείχαν περισσότερες από 168.000 ευρώ, ενώ αστυνομικοί που βρέθηκαν στον τόπο της έκρηξης περισυνέλεξαν 7.700 ευρώ. Ξέφυγαν -σύμφωνα με μαρτυρίες- μέσω του δρόμου προς τη Χάλκη, με την ΕΛ.ΑΣ. να αναζητά το δρομολόγιο διαφυγής, αφού το αυτοκίνητό τους δεν βρέθηκε στον Νομό Λάρισας.
Όπως είναι γνωστό, λίγο μετά τις 2 προχθές τα ξημερώματα, οι τουλάχιστον τέσσερις δράστες έφθασαν στη Νίκαια και αρχικά παραβίασαν τη διπλανή πόρτα του ΑΤΜ που στεγάζεται σε ισόγειο και μη μισθωμένο κατάστημα, πάνω στην κεντρική οδό. Στη συνέχεια, με τη χρήση τροχού έκοψαν τη σιδερένια ενίσχυση, περιμετρικά πίσω από το ΑΤΜ, καταστρέφοντας τη διαχωριστική γυψοσανίδα.
Αυτό που θεωρείται πρωτόγνωρο για την περιοχή αφορά στη χρήση κοινών εκρηκτικών (με φιτίλι κ.λπ.) αντί του υγρού αερίου, με το οποίο οι δράστες προκαλούσαν εκρήξεις στο παρελθόν, όπως είχε συμβεί και στη Νίκαια σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας προ ετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», οι δράστες της προχθεσινής κλοπής χρησιμοποίησαν ένα μεταλλικό «Π», το οποίο σφήνωσαν στη θυρίδα και τοποθετώντας τα εκρηκτικά προκάλεσαν ελεγχόμενη έκρηξη, από την οποία ανατινάχθηκε το ΑΤΜ.
Οι κουκουλοφόροι δράστες αφαίρεσαν τις κασετίνες, πλην των χαρτονομίσματα εκείνα (σ.σ. 7.700 ευρώ) που φθάρθηκαν από την έκρηξη και τα άφησαν στον χώρο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο «τσιλιαδόρος» των δραστών αποθάρρυνε θαμώνες γύρω καταστημάτων που έσπευσαν να δούνε τι συμβαίνει ακούγοντας την έκρηξη, λέγοντάς τους σε άπταιστα ελληνικά να μην πλησιάσουν.
Μάλιστα, η αρχική εντύπωση που δόθηκε σε κατοίκους ήταν πως άγνωστοι «φορτώνουν» το ΑΤΜ, με τους δράστες έχοντας επιβιβαστεί στο επιβατικό αυτοκίνητο να διαφεύγουν μέσω του δρόμου που οδηγεί προς Χάλκη. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι πινακίδες κυκλοφορίας του Ι.Χ. είχαν κλαπεί από Αθήνα, ενώ σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις κλοπών ή ληστειών όπου οι δράστες εγκαταλείπουν καίγοντας τα αυτοκίνητα, στη συγκεκριμένη περίπτωση οι δράστες φαίνεται πως διέφυγαν με το ίδιο αυτοκίνητο.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass