Οι εκλογές τελείωσαν, ώρα για συνεργασίες...

*Ν. ΤΑΧΙΑΟΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ *Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ-ΠΟΤΑΜΟΥΣ

Δημοσίευση: 04 Νοε 2023 14:36

Στον διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείου Υποδομών και Αυτοδιοίκησης, το Υπουργείο είναι αρμόδιο για την αποκατάσταση του περιφερειακού οδικού δικτύου και των σχολείων και η Αυτοδιοίκηση για την προσωρινή αποκατάσταση και καθαρισμό δρόμων, ρεμάτων, ποταμών, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, των τριών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρ. Κέλλα, Χρ. Καπετάνου, Μάξ. Χαρακόπουλου, δημάρχων του νομού Λάρισας και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο κ. Ταχιάος ανέφερε ότι «τα διαθέσιμα χρήματα για την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών είναι συγκεκριμένα, 600 εκατομμύρια προερχόμενα από το Ταμείο Ανάκαμψης, εκ των οποίων τα 400 θα διατεθούν στο οδικό δίκτυο και τα υπόλοιπα 200 εκατομμύρια στον σιδηρόδρομο. Χρήματα τα οποία πρέπει να απορροφηθούν μέχρι 31-12-2025».
Ο Υφυπουργός Υποδομών τόνισε ακόμη πως «οι εκλογές τελείωσαν και πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συνεργαστεί τόσο με την επερχόμενη Περιφερειακή Αρχή, όσο και με τη νέα» και πρόσθεσε πως «έχουμε δημιουργήσει έναν μηχανισμό με τον οποίο η Περιφέρεια και οι Δήμοι πρέπει να συνεργαστούν. Έχουμε καταγράψει τα σημεία παρέμβασης για την οριστική αποκατάσταση των υποδομών. Προσκαλώ τους δημάρχους να ενημερωθούν από τον σχετικό σύνδεσμο του Υπουργείου και όπου κρίνουν σκόπιμο να προτείνουν επιπλέον σημεία, με φειδώ όμως γιατί τα χρήματα είναι συγκεκριμένα και σωστή διαχείριση».
Ακόμη ο υφυπουργός κ. Ταχιάος αναφέρθηκε στην πρωινή αυτοψία που πραγματοποίησε στο δρόμο Λάρισα-Καρδίτσα και τόνισε ότι εξετάζει με θετικό μάτι την προσωρινή λύση για την προσβασιμότητά της, την οποία και πρότεινε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μέχρι να ακολουθήσει και η οριστική αποκατάσταση του δρόμου, μόλις ωριμάσουν οι συνθήκες.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι της ιδιωτικής εταιρείας Salfo, η οποία θα αποτελεί τον σύνδεσμο μεταξύ αυτοδιοίκησης και υπουργείου και θα έχει την ευθύνη της ωρίμανσης των αναθέσεων.
Στην τοποθέτησή του o περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ζήτησε από τον υφυπουργό κ. Ταχιάο «την καλύτερη αξιοποίηση των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, οι οποίες έχουν την καλύτερη τεχνογνωσία σε όλη την Ελλάδα και το έχουν αποδείξει και πριν τις καταστροφικές θεομηνίες του Σεπτεμβρίου, αλλά και μετά. Η Θεσσαλία θα ήταν ακόμη αποκομμένη αν δεν είχαμε αυτές τις υπηρεσίες και δεν προχωρούσαμε -και με προσωπική ευθύνη- ξεπερνώντας γραφειοκρατικά κωλύματα σε παρεμβάσεις όπου χρειάζονταν. Έχουμε καθαρίσει 580 χιλιόμετρα σε ρέματα αναχώματα και δρόμους και συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό».
Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους παριστάμενους δημάρχους, οι οποίοι μεταξύ άλλων, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την επίσπευση των εργασιών καθαρισμού των υποδομών, ενόψει του χειμώνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass