Εκπαιδεύτηκαν στη διάσωση σε ορμητικά νερά και πλημμύρες

ΔΩΔΕΚΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 08 Νοε 2023 14:10

Εκπαίδευση διάσωσης σε ορμητικά νερά και πλημμυρικές καταστάσεις πραγματοποιήθηκε για δώδεκα εθελοντές διασώστες από τρεις Εθελοντικές Ομάδες της Θεσσαλίας, από εξειδικευμένα στελέχη, με χορηγία της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» στην ΕΟΔΥΑ.

Η εκπαίδευση αφορά στην απόκτηση βασικών γνώσεων και τεχνικών, που σχετίζονται με τις διαδικασίες διάσωσης σε ορμητικά νερά και πλημμυρικά φαινόμενα, με τη χρήση ειδικού διασωστικού εξοπλισμού.
Η εκπαίδευση των εθελοντών της ΕΟΔΥΑ πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Εκπαίδευσης Kayak Metavasi Rescue 3 Greece σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση το θεωρητικό μέρος υλοποιήθηκε στη Λάρισα και στη δεύτερη φάση το πρακτικό μέρος υλοποιήθηκε στα Ιωάννινα στους ποταμούς Αώο και Βοϊδομάτη.
Οι εθελοντές ευχαρίστησαν τον εκπαιδευτή του σχολείου «Swiftwater and Flood Rescue Technician Course (RescueIII)», κ. Γιάννη Χολέβα, για το εξαιρετικό επίπεδο γνώσεων που διαθέτει και μετέφερε στους συμμετέχοντες εθελοντές, καθώς και τη βιωματική εμπειρία που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.
Επιπλέον, η συγκεκριμένη εκπαίδευση συνοδεύτηκε από τη δωρεά ειδικού διασωστικού εξοπλισμού, ο οποίος παρελήφθη μετά το πέρας της εκπαίδευσης και θα αξιοποιηθεί σε ανάλογες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, στο πλαίσιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας των Εθελοντών της ΕΟΔΥΑ.
Η παραλαβή του εξοπλισμού έγινε στις εγκαταστάσεις της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», παρουσία του υπεύθυνου Εταιρικής Επικοινωνίας και ΕΚΕ της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», κ. Γρηγόρη Λιογγαρίδη, και των μελών του Δ.Σ. της ΕΟΔΥΑ, κ. Ξενοφώντα Λέτσα (πρόεδρο Δ.Σ.) και της κ. Υπαπαντής Κονταράτου (ταμία Δ.Σ.).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass