Παρουσιάζεται το βιβλίο «Τα μάρμαρα μιλούν»

ΤΩΝ ΘΑΝ. ΤΖΑΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ - ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

Δημοσίευση: 24 Νοε 2023 13:10

Το βιβλίο «Τα μάρμαρα μιλούν», του αρχαιολόγου Αθανάσιου Τζαφάλια και του αρχιτέκτονα μηχανικού Δημήτρη Καραγκούνη, το οποίο αναφέρεται στην υπόθεση του Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας, θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ., στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο.

Θα μιλήσουν οι συγγραφείς Αθανάσιος Τζαφάλιας και Δημήτρης Καραγκούνης και ο ιστορικός Κώστας Σπανός, ενώ η έκδοση είναι του Δήμου Λαρισαίων. Όπως αναφέρει στον πρόλογό του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης: «Ο Αθανάσιος Τζαφάλιας και ο Δημήτρης Καραγκούνης είναι ίσως οι πιο αφοσιωμένοι από τους ανθρώπους που εργάστηκαν για να αποκατασταθεί το μνημείο και μαζί του να αποκατασταθεί η σχέση της πόλης μας με την ιστορία. Αφιέρωσαν τη ζωή τους σ’ αυτόν τον σκοπό. Πρόσφεραν γνώση, υπομονή, επιμονή, ενέργεια, χαρακτήρα. Η αποκάλυψη και η αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας έγινε ο σκοπός και το έργο ζωής τους. Οι συγγραφείς εξάλλου αφιερώνουν αυτό το βιβλίο «...στους αρχαίους λατόμους, λιθοξόους, στυλοκοπάδες, γλύπτες και χαράκτες. Οι άνθρωποι αυτοί, με τη μεγάλη δεξιοσύνη των χεριών τους και το τεράστιο ψυχικό τους σθένος, κληροδότησαν στους αιώνες μεγαλειώδη έργα που μας δημιουργούν περηφάνια και πνευματική ανάταση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass