«Οχι βία στις λευκές μπλούζες»

Το Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την επίθεση σε βάρος νοσηλευτριών

Δημοσίευση: 27 Νοε 2023 13:45

Η Ε.Γ. του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της «καταγγέλλει και καταδικάζει τη λεκτική και σωματική επίθεση που δέχτηκαν, από ασθενή, συναδέλφισσες νοσηλεύτριες του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Πρόκειται για μία ακόμη επίθεση- εν ώρα εργασίας -σε μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού του Δημόσιου Συστήματος Υγείας (άλλο ένα περιστατικό μετά την επίθεση σε εργαζόμενους της Ψυχιατρικής Κλινικής). Η επίθεση της 22 Νοεμβρίου όμως, από ασθενή της Χειρουργικής Κλινικής, ξεπερνά κάθε προηγούμενο.
Ο λόγος της λεκτικής και σωματικής επίθεσης από τον ασθενή είναι απίστευτος και πρωτοφανής προς εργαζόμενους που αγωνίζονται για την αποκατάσταση της υγείας των ασθενών, υπό συνθήκες δύσκολες και πολλές φορές επικίνδυνες για την ατομική τους υγεία (ποιος λησμονεί τις ανθρώπινες απώλειες υγειονομικού προσωπικού εν μέσω πανδημίας;).
Η υπόδειξη των συναδέλφων ότι απαγορεύεται το κάπνισμα στον διάδρομο της Κλινικής (αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση εργαζομένων και ασθενών) οδήγησε τον εν λόγω ασθενή να επιτεθεί λεκτικά στη μια συνάδελφισσα και στη συνέχεια να ασκήσει σωματική βία στην άλλη συνάδελφισσα που ήταν παρούσα.
Απαιτούμε από τη Διοίκηση του ΠΓΝΛ να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες και προβλεπόμενες ενέργειες για την προάσπιση της σωματικής ακεραιότητας και ασφάλειας των εργαζομένων στο Νοσοκομείο, οι οποίοι με αυτοθυσία κρατάνε όρθιο το ΕΣΥ.
Υιοθετούμε και προασπιζόμαστε, με όλες μας τις δυνάμεις, τα συνθήματα των εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, τα οποία είναι συνθήματα επιβίωσης για την άσκηση του λειτουργήματός τους. Σεβαστείτε το υγειονομικό προσωπικό που σας περιθάλπουν κάτω από αντίξοες συνθήκες» καταλήγει η ΑΔΕΔΥ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass