«Η Κυβέρνηση στηρίζει το Π.Γ.Ν.Λ. και τη δημόσια υγεία»

Τόνισε ο βουλευτής ΝΔ Λάρισας Χρ. Κέλλας στο 11ο Νεφρολογικό Συμπόσιο

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2023 15:50

Στην τελετή έναρξης του νεφρολογικού συμποσίου, που διοργανώνει για ενδέκατο συναπτό έτος η Ακαδημία Νεφρολογίας και Νεφρολογικής Φροντίδας, σε συνεργασία με τη Νεφρολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παρέστη ο Χρήστος Κέλλας, βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός και ιατρός, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές και, ιδιαίτερα, τον καθηγητή Παθολογίας - Νεφρολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου, κ. Ιωάννη Στεφανίδη, για την πρωτοβουλία και την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης, υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία του ιατρικού αυτού θεσμού. «Πρόκειται για έναν εξαιρετικά επιτυχημένο θεσμό, που μετρά πολλά χρόνια και από τον οποίο έχουν προκύψει πολλά χρήσιμα επιστημονικά συμπεράσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κέλλας και συνέχισε: «Όπως γνωρίζετε, η ιατρική αποτελεί μια «ζωντανή» επιστήμη, που δεν μένει ποτέ στάσιμη. Αντιθέτως! Συνεχώς εξελίσσεται, ενσωματώνοντας νέες, σύγχρονες μεθόδους, για τις οποίες όλοι μας οφείλουμε να ενημερωνόμαστε».  Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής αναφέρθηκε, ακόμα, στο ιδιαιτέρως υψηλό επίπεδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, τονίζοντας ότι «δεν είναι τυχαίο ότι το Πανεπιστημιακό μας Νοσοκομείο προσελκύει ασθενείς από όλη την Ελλάδα». Ο κ. Κέλλας σημείωσε τη στήριξη της Κυβέρνησης στο δημόσιο σύστημα υγείας και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, το οποίο, όπως είπε: «υπήρξε νοσοκομείο αναφοράς, κατά την περίοδο της πανδημίας, διαθέτει ένα από τα ελάχιστα PETSCAN, που λειτουργούν σε δημόσια νοσοκομεία, είναι κέντρο αναφοράς αγγειακών επεισοδίων, ενώ σύντομα αναμένεται και η λειτουργία της ΜΕΘ παίδων». Τέλος, ο κ. Κέλλας τόνισε πως: «ως χώρα είμαστε, δυστυχώς, πολύ χαμηλά στις μεταμοσχεύσεις, μέσω δωρεάς οργάνων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass