Πιστοποιητικά εκπαίδευσης σε Ινδούς κτηνοτρόφους

ΑΠΕΝΕΙΜΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ Π.Θ., ΧΑΡ. ΜΠΙΛΛΙΝΗ

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2023 16:10

Τη βούληση της Ελλάδας να αποτελέσει πύλη των ινδικών προϊόντων στην Ευρώπη επανέλαβε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την απονομή των πιστοποιητικών εκπαίδευσης σε Ινδούς σπουδαστές που εκπαιδεύθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος «Καλές πρακτικές για την αύξηση της παραγωγής γάλακτος σε ινδικά αγροκτήματα».

Πρόκειται για τον 7ο κύκλο αποφοίτων, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος. Ο ΥπΑΑΤ τόνισε ότι: «Θέλουμε η Ελλάδα να αποτελέσει εμπορικό κόμβο μεταξύ Μέσης Ανατολής και Ευρώπης για τις ινδικές αγροτικές εξαγωγές, μια πύλη εισόδου της Ινδίας στην ευρωπαϊκή αγορά. Η χώρα μας αποτελεί πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή, γεγονός που την καθιστά έναν αξιόπιστο εταίρο για την Ινδία».
Υπενθυμίζεται ότι προ μηνός ο ΥπΑΑΤ είχε επισκεφθεί την Ινδία, σε συνέχεια της επίσκεψης του Ινδού πρωθυπουργού, Narendra Modi, στην Ελλάδα και είχε επαφές με υπουργούς που έχουν σχέση με τον αγροδιατροφικό τομέα. Στο ίδιο πλαίσιο τον Ιανουάριο θα επισκεφθεί την Ελλάδα ο Ινδός υπουργός Ιχθυηρών, Κτηνοτροφίας και Γαλακτοκομίας κ. Parshottam Rupala. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης γίνεται στο «Joist» Innovation Park με τη συνεργασία του ινδικού φορέα Narwal Dairy Farm και τη στήριξη του Ελληνοϊνδικού Επιμελητηρίου και της Sallas Group. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Ινδός πρέσβης Roundendra Dandon, ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ο γ.γ. Απόδημου Ελληνισμού Γιάννης Χρυσουλάκης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χαράλαμπος Μπιλλίνης, η διοίκηση του «Joist» και ο γ.γ. του ελληνοϊνδικού Επιμελητηρίου Δημήτρης Μελάς. Νωρίτερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου συναντήθηκε με τον πρύτανη, Χαράλαμπο Μπιλλίνη, με τον οποίο συζήτησε το ενδεχόμενο Δημιουργίας Τεχνολογικού Πάρκου μεταξύ του Πανεπιστημίου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λάρισας και του «Joist» σε εκτάσεις που ανήκουν στο ΥΠΑΑΤ. Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση της προσπάθειας εισαγωγής της τεχνολογίας στον αγροδιατροφικό χώρο. Στη συνάντηση παρέστη και ο νέος περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass