Χρώμα χαλκού κατά των μικροβίων στο ΓΝΛ

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΤΗΚΕ Η ΠΤΕΡΥΓΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ COVID 19- ΣΤ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ 5η ΥΠΕ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟ ΧΡΩΜΑ ΧΑΛΚΟΥ

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2023 17:49

Η ανακαινισμένη Οφθαλμολογική -ΩΡΛ Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, που τα τελευταία χρόνια λειτούργησε ως Κλινική Covid-19, παρουσιάστηκε σε μια λιτή τελετή στον χώρο του Νοσοκομείου.
Η ανακαίνιση αφορά την αντικατάσταση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και των ελαιοχρωματισμό όλων των επιφανειών (τοιχοποιία, πόρτες, κάσες, φάσες κ.τ.λ.) με αντιμικροβιακό χρώμα χαλκού εσωτερικών χώρων, με σκοπό την έγκαιρη πρόληψη και αποφυγή της διασποράς των ιών και των παθογόνων βακτηρίων, όπως ο μύκητας Candida Auris και του ιού SARS-Cov-2 (Covid-19), που παρουσιάζουν διασπορά μέσω της αφής.

Το Νοσοκομείο εκμεταλλευόμενο τις αντιμικροβιακές ιδιότητες του χαλκού, ο οποίος εξαλείφει σε σύντομο χρονικό διάστημα, το 99% των ιών, των παθογόνων βακτηρίων και των μυκητών στη βαμμένη επιφάνεια, στοχεύει στον έλεγχο των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, τη μείωση αντοχής των μικροβίων στα αντιβιοτικά και την ελάττωση των ημερών νοσηλείας.
Ο υποδιοικητής της 5ης Υ.ΠΕ Στ. Παπαγεωργίου συνεχάρη τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την εφαρμογή του πιστοποιημένου και καινοτόμου αντιμικροβιακού χρώματος χαλκού και δήλωσε: «Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, αποτελεί το μοναδικό Νοσοκομείο στην 5η Υ.ΠΕ. το οποίο πιστοποίησε και εφάρμοσε το αντιμικροβιακό χρώμα χαλκού, ως συμπληρωματικό μέτρο για την αντιμετώπιση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων».
Ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γρηγόρης Βλαχάκης δήλωσε: «Ένα ακόμη έργο συντήρησης παραδίδεται στο πλαίσιο της βελτίωσης και τον εκσυγχρονισμό του Νοσοκομείου. Πραγματοποιήθηκαν εργασίες ελαιοχρωματισμού της κλινικής σε όλους του χώρους, ξεκινήσαμε από τη συγκεκριμένη κλινική, η οποία έχει συνδράμει αποφασιστικά και αποτέλεσε πολύτιμο αρωγό στο έργο του Νοσοκομείου για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού COVID 19.
Η μικροβιακή επιβάρυνση της κλινικής μετά από εργαστηριακές μετρήσεις ήταν ιδιαίτερα υψηλή, με κινδύνους τόσο για το προσωπικό όσο και τους ασθενείς.
Με το έργο αυτό ενισχύθηκε η ασφάλεια και η μικροβιακή θωράκιση, εξαλείφοντας σε μεγάλο βαθμό τους κινδύνους. Οι εργασίες - ανακαινίσεις του Νοσοκομείου συνεχίζονται και σε άλλες κλινικές, προκειμένου να διασφαλίσουμε την υγεία των πολιτών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass