Το ΠΑΣΟΚ «οργώνει» τον νομό Λάρισας

* ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ * «ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ» ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ *ΖΗΤΗΣΑΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ «TASK FORCE» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2023 15:30

Σε όλο τον νομό Λάρισας «διακτινίστηκε» από χθες το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής με βασικό στόχο να καταγραφούν τα ζητήματα που απασχολούν διάφορες περιοχές και πολλούς παραγωγικούς κλάδους, με βασικά θέματα τις υποδομές, το αγροτικό, τον τουρισμό, την υγεία, την παιδεία, αλλά και το περιβάλλον.

Κινήσεις που θα συνεχιστούν και σήμερα και θα κορυφωθούν αύριο Κυριακή με την έλευση του προέδρου κ. Νίκου Ανδρουλάκη. Τα αποτελέσματα της χθεσινής πρώτης ημέρας σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ ήταν αποκαλυπτικά, καθώς όπως είπαν «είδαν την απόλυτη καταστροφή», με τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και βουλευτή Λάρισας κ. Λίτσα Λιακούλη, να ζητά άμεσα διαβούλευση για τη σύσταση Task Force με σκοπό την αναγέννηση της Θεσσαλίας.
Χθες κλιμάκια του κόμματος με επικεφαλής του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, Πάρι Κουκουλόπουλο και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και στελέχη του ΠΑΣΟΚ επισκέφτηκαν τα κέντρα υγείας του νομού, τα νοσοκομεία της πόλης, την Αβερώφειο Γεωργική Σχολή, τις πληγείσες Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Αριστεύς, το πλημμυρισμένο σχολείο της Φαλάνης, ενώ έγιναν επισκέψεις σε κτηνοτροφικό και καπνικό συνεταιρισμό, στο σεισμόπληκτο Δαμάσι και τις πληγείσες καλλιέργειες, στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου και στους πλημμυροπαθείς κτηνοτρόφους του Αμπελώνα.
ΔΑΜΑΣΙ, ΤΥΡΝΑΒΟ, ΑΜΠΕΛΩΝΑ
Επικεφαλής κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τέθηκε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Λάρισας, κ. Ευαγγελία Λιακούλη, συνοδευόμενη από τον γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννη Μαλάκο, την αν. γραμμ. Τ.Ο. Λάρισας, κ. Δήμητρα Λαζάρου, τα στελέχη του αγροτικού τομέα-γεωτεχνικούς, κ. Ντίνο Μπλιάτσο και κ. Χρ. Παναγούλη, τον διευθυντή του ΕΛΓΑ και γεωτεχνικό, κ. Κώστα Καραμπάτσα, τη γραμματέα Τ.Ο. Ελασσόνας, κ. Φωτεινή Ιγγλέζου, τον αν. γραμματέα Τ.Ο. Ελασσόνας, κ. Β. Παπαλεξίου και τα στελέχη κ. Σ. Μπαρλαγιάννη και κ. Γ. Λουτριώτη, προκειμένου να καταγράψουν την κατάσταση, αλλά και το επίπεδο αποκατάστασης των καταστροφών που προκάλεσαν τον Σεπτέμβριο οι θεομηνίες «Daniel» και «Elias» στην περιοχή.
Το κλιμάκιο πραγματοποίησε επίσκεψη στην Καρυά Ολύμπου και στον πρότυπο Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό, στον Καπνικό Συνεταιρισμό Ελασσόνας, στους αμπελουργούς του Δαμασίου και στους πληγέντες του σεισμού που βρίσκονται ακόμη στα κοντέινερ, στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμού Τυρνάβου και στους πληγέντες κτηνοτρόφους στον Αμπελώνα, καθώς και σε ποιμνιοστάσια της περιοχής.
Η κ. Λίτσα Λιακούλη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Δαμάσι, συνομίλησε με κατοίκους και τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ θα είναι στην πρώτη γραμμή ώστε να στηρίξει το Δαμάσι να ξεπεράσει τα πολλά προβλήματά του. Στη συνέχεια βρέθηκε στο Οινοποιείο Τυρνάβου όπου την περίμεναν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Εκεί αναφέρθηκε στη σημαντική προσφορά του Οινοποιείου που είναι ένας μεγάλος συνεταιρισμός που μας κάνει περήφανους, ενώ άκουσε με προσοχή τα προβλήματα των παραγωγών και ειδικά για τον περονόσπορο, με τον αντιπρόεδρο να δηλώνει πως η κ. Λιακούλη είναι στο πλευρό τους και είναι σίγουροι πως θα συνεχίζει να είναι ώστε να αποζημιώσουν τους αγρότες.
Μετά ακολούθησε επίσκεψη σε δύο μονάδες στον Αμπελώνα που επλήγησαν από τις πλημμύρες. Εκεί οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν τη βοήθεια του ΠΑΣΟΚ ώστε να μπορέσουν να πάρουν σύντομα τα χρήματα για να ταΐσουν τα ζώα και να επανέλθουν στους ρυθμούς τους, με την κ. Λιακούλη να τονίζει πως θα βρεθεί στο πλάι τους για να γίνει κάτι άμεσα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το θέμα των κατεστραμμένων ζωοτροφών που βρίσκονται πλησίον των μονάδων. Σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους δεν υπάρχει καμιά οδηγία από κανέναν φορέα για το πού θα πάνε όλα αυτά.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Τα αποτελέσματα των συναντήσεων και αυτοψιών ανέλυσαν χθες το απόγευμα σε συνέντευξη Τύπου, στο Επιμελητήριο Λάρισας, η βουλευτής κ. Ευαγγελία Λιακούλη, ο βουλευτής Κοζάνης, υπεύθυνος ΚΤΕ κ. Πάρις Κουκουλόπουλος και ο βουλευτής Αρκαδίας, και αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Η κ. Λιακούλη ανέφερε: «Αντιμετωπίσαμε την απόλυτη καταστροφή. Βρισκόμαστε σε ώρα μηδέν. Εκφράζω την προσωπική μου αγωνία και ζητώ απ’ όλο το πολιτικό σύστημα να έρθει στη Θεσσαλία να δει αυτά που είδαμε εμείς. Είδαμε ανθρώπους σε απόγνωση έτοιμους να εγκαταλείψουν τα χωριά τους. Κανένα κίνητρο στους ανθρώπους να μείνουν εκεί».
Επισήμανε επίσης «πως η εικόνα που αντίκρισαν είναι ίδια με αυτή που αντίκρισαν μια εβδομάδα μετά την καταστροφή και πως η περιοχή είναι ένας «βούρκος με νερά βρώμικα» και νεκρά ζώα που δεν έχουν ακόμα απομακρυνθεί με έντονη δυσοσμία».
Μίλησε ακόμα και για τα ορεινά χωριά και τα προβλήματά τους.
Εν κατακλείδι η Λαρισαία βουλευτής έθεσε ξανά το αίτημα για ευρεία διαβούλευση στη Βουλή για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας (task force) που θα έχει διοικητικές μονάδες έργου για τον κάθε τομέα προκειμένου να ξεκινήσει η αποκατάσταση της Θεσσαλίας και εν συνεχεία η ανάπτυξη της περιοχής.
Ο κ. Κουκουλόπουλος άρχισε την τοποθέτησή του λέγοντας: «Λαρισαίοι και Θεσσαλοί γρηγορείτε. Είμαστε σε κρίσιμο σημείο αφού όσο πέφτουν τα νερά, τόσο πέφτει και το ενδιαφέρον» κάνοντας λόγο για αδιανόητα προβλήματα.
Αναφέρθηκε στο σχολείο της Φαλάνης τονίζοντας ότι η κατάσταση δεν είναι συμβατή με την εποχή μας.
Σε τοποθέτησή του για θέματα υγείας, ο κ. Κωνσταντινόπουλος υπογράμμισε πως «το ΠΑΣΟΚ έχει στο dna του, τη δημόσια δωρεάν περίθαλψη» και υποστήριξε ότι «οι κτιριακές υποδομές έχουν να ανακαινιστούν από την εποχή του ΠΑΣΟΚ». Μεταξύ άλλων, τόνισε πως «είναι ντροπή να υπάρχει ακτινολογικό σαν αυτό των Φαρσάλων και έκανε λόγο για απαράδεκτη στάση της Κυβέρνησης για τον τρόπο που λειτουργεί το ΕΚΑΒ σε μικρές περιοχές». Σχολίασε επίσης τη δέσμευση της κυβέρνησης για επικουρικό προσωπικό με ουσιαστικό τρόπο δεν υλοποιείται.
Τους ομιλητές προλόγισε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας, κ. Γιάννης Μαλάκος.
ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
Σήμερα, Σάββατο θα ακολουθήσει επίσκεψη του κλιμακίου στον αγροτικό συνεταιρισμό Κιλελέρ, στα χωριά Νίκη, Σωτήριο και Αρμένιο, επίσκεψη σε μεταποιητικές επιχειρήσεις της περιοχής και το απόγευμα συνάντηση με συνεταιριστές και καστανοπαραγωγούς στη Μελιβοία. Αύριο, Κυριακή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα συναντηθεί στη Λάρισα με παραγωγικούς φορείς και θα συζητήσουν τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass