Και το όνομα αυτής… πλατεία Μίκη Θεοδωράκη

*Η πλατεία της συνοικίας Αγ. Γεωργίου* Πραγματοποιήθηκε χθες τελετή ονοματοδοσίας

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2023 12:57

Της Νατάσας Πολυγένη

Η Λάρισα απέκτησε πλατεία Μίκη Θεοδωράκη. Το όνομα του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη που έγραψε ιστορία στον ελληνικό πολιτισμό με το απαράμιλλο έργο του, δόθηκε στην πλατεία της συνοικίας Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται μεταξύ των οδών Σικελιανού και Άρη Αλεξάνδρου.

Η τελετή ονοματοδοσίας και τα αποκαλυπτήρια της μνημειακής πλάκας έγιναν χθες το απόγευμα από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη που μίλησε για τη σχέση του Μίκη Θεοδωράκη με τη Λάρισα, καθώς ήταν επίτιμος δημότης της πόλης από το 1983, με απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων με δήμαρχο τον Αριστείδη Λαμπρούλη και με πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον ίδιο.
Στη χθεσινή συγκινητική τελετή ο Δήμαρχος επισήμανε ότι ήταν ένα χρέος της πόλης απέναντι στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη για την τεράστια προσφορά του στην τέχνη, αλλά και στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες για ειρήνη και πρόοδο του λαού μας και ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ονοματοδοσία της πλατείας μετά την πρόταση της προέδρου της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Ειρήνης Χατζούλη ήταν ομόφωνη. Αναφερόμενος στη σχέση του με τη Λάρισα, τόνισε ότι η ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη έγινε στη διάρκεια συναυλίας του στο Στάδιο του Αλκαζάρ την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 1983, με τον Αριστείδη Λαμπρούλη και μίλησε για τους δεσμούς του Μίκη Θεοδωράκη με τη Λάρισα και τους ανθρώπους της και ιδιαίτερα με τον μαέστρο Δημήτρη Καρβούνη και την Παιδική Χορωδία του ΔΩΛ. Ακόμη ο κ. Καλογιάννης ενημέρωσε τους κατοίκους της συνοικίας για τις εξελίξεις στο ΔΩΛ, αλλά και για δύο μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και έχουν να κάνουν με την επέκταση της πλατείας Χανιώτη που θα ονομαστεί πλατεία Ηπειρώτικου Ελληνισμού και τον ναό του Οσίου Λουκά. Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος της 3η Δημοτικής Κοινότητας κ. Ειρήνη Χατζούλη, που δήλωσε ότι είναι τιμή για τη συνοικία η πλατεία να φέρει το όνομα του σπουδαιότερου Έλληνα μουσικοσυνθέτη.

ΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ
Η χθεσινή εκδήλωση όμως είχε και εορταστικό χαρακτήρα, καθώς ο πολιτιστικός σύλλογος της συνοικίας «Άγιος Γεώργιος» άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τον πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Στεφανή να εύχεται σε όλους καλές γιορτές. Η φιλαρμονική ορχήστρα και η χορωδία του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου με επικεφαλής τον πάτερ Νικηφόρο Κοντογιάννη, η χορωδία του 7ου Γυμνασίου σε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, η χορωδία του 23ου Δημοτικού Σχολείου με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και οι μαθητές του 12ου Δημοτικού με μουσικοχορευτικό δρώμενο παρουσίασαν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, έκαναν την εκδήλωση ακόμη πιο ξεχωριστή, ενώ στο τέλος τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς. Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Άγιος Βασίλης φωτογραφιζόταν με τα παιδιά της συνοικίας και παραλάμβανε τα γράμματά τους, ενώ τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος και σε άλλες εικαστικές δράσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass