Η ενέργεια «καίει» τους αρτοποιούς

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2023 13:10

Τα νέα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, οι ασφάλειες των αρτοποιών, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και προβλήματα του κλάδου συζητήθηκαν χθες σε ενημερωτική συνάντηση της Συντεχνίας Αρτοποιών Λάρισας στο Επιμελητήριο.

Ο πρόεδρος των αρτοποιών Λάρισας Αλέξανδρος Γκούλιος, καθώς και ένας ενεργειακός και ένας ασφαλιστικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας, ενημέρωσαν τα μέλη της Συντεχνίας για τις εξελίξεις στον κλάδο, με ζητούμενο να εξαιρεθεί από τα νέα τιμολόγια, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αρτοποιοί με την εκτόξευση των τιμών στις πρώτες ύλες. Σύμφωνα με τον κ. Γκούλιο, στόχος είναι τα αρτοποιεία να μπορέσουν να επιβιώσουν και να μην μπουν νέα λουκέτα. Πέρυσι έκλεισαν τρία αρτοποιεία στον νομό Λάρισας και σε λειτουργία βρίσκονται 215 επιχειρήσεις. Συζήτηση έγινε και για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και για την ανάγκη η πολιτεία να στηρίξει τον κλάδο.
Επιπρόσθετα, αναφορά έγινε και στις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου όπου η Συντεχνία έσπευσε να συνδράμει τρία μέλη της-αρτοποιεία, που είχαν υποστεί καταστροφές, ενώ από την πρώτη στιγμή έδειξε την έμπρακτη αλληλεγγύη της με προσφορά νερού, ψωμιού και πρώτων υλών σε δομές και φορείς για τη στήριξη των πληγέντων. Τέλος, η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τις τιμές των χριστουγεννιάτικων γλυκισμάτων, όπου τονίστηκε πως και φέτος κοινή γραμμή είναι οι τιμές να παραμείνουν στα ίδια, ίσως και λίγο χαμηλότερα, από τα περσινά επίπεδα.
Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass