Διατηρούνται τα Ειρηνοδικεία Ελασσόνας και Φαρσάλων

ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2023 13:18

Ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας αποτέλεσε το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, υπό τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, κ. Ιωάννη Μπούγα, με τη συμμετοχή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων των τεσσάρων Θεσσαλικών νομών, αλλά και βουλευτών της Θεσσαλίας μεταξύ των οποίων και ο Χρ. Κέλλας.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η συνέχιση της λειτουργίας των Ειρηνοδικείων Φαρσάλων και Ελασσόνας. Ο Λαρισαίος πολιτικός, οι άλλοι παριστάμενοι βουλευτές και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, κ. Τσάτσαρος υποστήριξαν ομόφωνα το αίτημα διατήρησης των εν λόγω Ειρηνοδικείων, επιχειρηματολογώντας σχετικά.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής επισήμανε ότι είναι αναγκαίο τα δύο αυτά Ειρηνοδικεία να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους. Ειδικότερα, ο κ. Κέλλας ανέφερε ότι η Ελασσόνα και τα Φάρσαλα είναι δύο μεγάλοι Δήμοι, που εξυπηρετούν μεγάλο δικαστηριακό όγκο ετησίως, τόσο των κατοίκων τους, όσο και κατοίκων όμορων περιοχών. Σημείωσε, ακόμα, ότι και οι δύο Δήμοι έχουν δύσκολο οδικό δίκτυο: η Ελασσόνα, λόγω του ορεινού όγκου και τα Φάρσαλα, λόγω της καταστροφής του οδικού δικτύου από τις πλημμύρες του Ιανού και του Daniel, ενώ η χιλιομετρική τους απόσταση από τη Λάρισα και το δικαστικό μέγαρο αυτής είναι μεγάλη. Τόνισε δε ότι στους Δήμους αυτούς δραστηριοποιείται μεγάλος αριθμός δικηγόρων και διεκπεραιώνονται κατ’ έτος πολυάριθμες υποθέσεις.
Ο κ. Μπούγας άκουσε με προσοχή όσα ελέχθησαν και συμφώνησε στη διατήρηση και αναβάθμιση των Ειρηνοδικείων της Ελασσόνας και των Φαρσάλων.
Κατά την αποχώρησή του από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Λαρισαίος πολιτικός δήλωσε: «Συζητήσαμε με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης για την αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη της χώρας και την ανάγκη της απρόσκοπτης λειτουργίας των ειρηνοδικείων της Ελασσόνας και των Φαρσάλων, τα οποία όχι μόνο πρέπει να διατηρηθούν, αλλά και να ενισχυθούν με κάθε δυνατό τρόπο. Ευχαριστώ θερμά τον υφυπουργό, Γιάννη Μπούγα, για την άμεση ανταπόκρισή του και για τη θετική του στάση σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass